• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België speelt op EK tegen Italië en Zwitserland

  België won midden september zijn kwalificatiegroep en plaatste zich rechtstreeks.

  De Belgische volleybalvrouwen zijn op het EK 2013 ingedeeld in groep B. Titelfavoriet Italië, gastland Zwitserland en Oekraïne of Frankrijk zijn de tegenstanders. Bondscoach Gert Vande Broeck is best tevreden over de loting

  België plaatste zich vorige maand rechtstreeks voor het EK volleybal 2013. Dat vindt in Zwitserland en Duitsland plaats. De Belgische vrouwen spelen hun matchen in Zwitserland, want het gastland is een van de opponenten.

  Italië is dan weer de hoofdbrok in groep B. "Italië is een van de favorieten voor de titel", zegt bondscoach Gert Vande Broeck. "Wij moeten voor de tweede plaats strijden, denk ik. Tegen Zwitserland en wellicht Frankrijk."

  De Fransen spelen tegen Oekraïne een barrageduel. Vande Broeck gaat ervan uit dat de Franse meisjes die strijd winnen.

  De winnaar van elke poule (vier) gaat rechtstreeks door naar de kwartfinales. De nummers 2 en 3 spelen tegen elkaar met de vier andere kwartfinaleplaatsen als inzet. Vande Broeck: "Een plaats in de top tien op het EK blijft ons doel." Het EK vindt plaats in Duitsland en Zwitserland, van 6 tot 14 september.