• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Been: "Doorgaan met ons goeie gevoel"

  Mario Been: "Ik vind alle matchen in België moeilijk."

  Genk-coach Mario Been kijkt vol verwachting uit naar de topper tegen Club Brugge. En Kristof Van Hout wil alle matchen winnen en de titel pakken. "Al kunnen we nu nog niet zeggen of we zullen meespelen."

  Racing Genk is goed bezig. Het staat derde in de competitie op vier punten van Club Brugge en leidt ook in zijn Europese poule. En net als Club verloor het dit seizoen in de competitie nog geen match.

  "Ik kan niet wachten tot het zondag." Dat zei Genk-coach Mario Been daags na de goeie prestatie van zijn team in Bazel (2-2). "We moeten doorgaan met het goede gevoel dat wij hebben."

  "Maar alle matchen in België vind ik moeilijk, dus ook die tegen Club. Het is koploper en heeft een goeie ploeg met veel kwaliteiten. Maar het heeft ook zo zijn personele problemen. Wij willen die match winnen, maar zij ook."

  Köteles, Joneleit, Barda en Ayub blijven geblesseerd afwezig. "Achter Simaeys en Monrose, die niet meededen in Europa, staat nog een vraagteken. Buffel en De Ceulaer, die gewisseld werden in Bazel omdat ze iets voelden, raken wel klaar voor zondag."

  Van Hout: "De titel? Waarom niet"

  Bij Genk vervangt Kristof Van Hout enkele weken de geblesseerde Laszlo Köteles in doel. En hij doet dat goed en met veel vertrouwen: "Ik wil tot het eind van het seizoen in de goal staan."

  Van Hout is niet alleen voor zichzelf, maar ook met zijn ploeg ambitieus: "Na tien speeldagen kunnen we nog niet zeggen of we zullen meespelen voor de titel. Dat hangt af van schorsingen en blessures."

  "Maar bij Kortrijk vroegen ze me wat ik wilde bereiken. Ik zei: kampioen worden. Dat klinkt dom, maar je speelt toch elke wedstrijd om te winnen? En ik wil alle wedstrijden winnen. Dus die titel: waarom niet, zou ik zo zeggen?"

  Club, Anderlecht én Genk staan voor record

  Club Brugge, Anderlecht én Genk kunnen morgen Belgische voetbalgeschiedenis schrijven, weet Het Laatste Nieuws. Dan mogen ze wel alle drie op deze tiende speeldag niet tegen een nederlaag aanlopen.

  De bovenstaande top drie in onze competitie is na negen speeldagen nog altijd ongeslagen. De competitie beginnen met tien speeldagen met drie ploegen die niet verliezen, is nog nooit gebeurd sinds 1895. Toen ging in ons land het competitievoetbal van start. Anderlecht speelt op Standard, Club en Genk bekampen elkaar.