• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Mijn grootste verdriet in de voetballerij"

  Pareja, Frutos en Biglia onder de Argentijnse vlag. Frutos speelde van 2006 tot 2010 voor Anderlecht.

  Het Laatste Nieuws is naar Argentinië gevlogen om met Nicolas Frutos te spreken. Opvallend: de ex-aanvaller van Anderlecht kreeg het moeilijk toen het thema Lucas Biglia werd aangesneden. "Lucas geeft geen teken van leven meer", klaagt Frutos.

  Nicolas Frutos en Lucas Biglia streken in 2006 samen neer in Brussel. De twee Argentijnen waren twee handen op een buik bij Anderlecht. Tot Frutos in maart 2010 noodgedwongen een punt achter zijn carrière moest zetten.

  "Sinds de dag dat ik stopte met voetballen, vernam ik niks
  meer van Lucas", verrast Frutos. "Waarom weet ik niet. Hij geeft geen teken van leven meer en antwoordt niet op de signalen die ik uitstuur."

  Frutos catalogeert zijn uitgedoofde relatie met Biglia, wie hij steevast zijn "kleine broer" noemt, als "het grootste verdriet in zijn voetballersbestaan".

  Biglia is 26 en (nog altijd) speler van Anderlecht. Kan hij echt hogerop, is ook de vraag voor Frutos? "Biglia heeft in Anderlecht bewezen dat hij een geniale speler is. Hij zou een kans moeten krijgen in een grotere competitie."

  "En Lucas heeft nog tijd om die stap te zetten. Maar ja, hij is intussen vergeten wie zijn vrienden zijn en daar heb ik het echt moeilijk mee. Is het succes hem naar zijn hoofd gestegen?"

  De 31-jarige Frutos keerde na zijn carrière terug naar Argentinië. Hij houdt zich bezig met de jeugdopleiding van zijn eerste club Sante Fe. De club heeft een samenwerkingsverband met Anderlecht.