• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Streep onder Malaga zetten"

  John van den Brom wil de nederlaag tegen Malaga achter zich laten.

  Anderlecht wil zondag tegen Standard de kater uit de Champions League doorspoelen. Coach John van den Brom kon de 0-3 tegen Malaga al plaatsen en kijkt uit naar zijn eerste "Clasico". "Dit is het ideale moment om tegen Standard uit te komen."

  Van den Brom wil dus niet te lang blijven stilstaan bij de ontnuchterende nederlaag tegen de nummer drie uit de Spaanse Primera División. "Ik was teleurgesteld, maar je moet er een streep onder zetten. Je moet de nederlaag aanvaarden en je concentreren op de volgende match. Het is het ideale moment om Standard te treffen."
   

  "De wedstrijden tegen Standard en Club zijn de belangrijkste voor een ploeg als Anderlecht. Ik maakte nog nooit een "clasico" mee, maar volgens de spelers is het de mooiste wedstrijd van het seizoen", kijkt Van den Brom uit.

  Over het klassement maakt de Nederlander zich nog niet te veel zorgen. "We zitten in een goeie periode in de competitie en we moeten op die manier doorgaan. We kunnen zondag koploper worden, maar daar moeten we niet naar kijken. Ik hou me ook niet bezig met wat Club doet."

  "Kan moeilijk zeggen dat we niet mogen winnen"

  John van den Brom staat zondag tegenover een Nederlandse collega-coach: Ron Jans. Als Anderlecht Standard klopt, kan dat bovendien het ontslag van Jans inluiden.

  "Ron is een fijne collega en als coach hebben we elkaar al vaak getroffen, maar qua overwinningen houden we elkaar in evenwicht. Ik beoordeel zijn prestatie bij Standard niet, want ik kijk niet naar de tegenstander. Ik heb al genoeg werk bij Anderlecht."

  "Ik heb veel respect voor Ron en het zou zonde zijn als hij ontslagen zou worden. Maar ik kan moeilijk tegen mijn team zeggen dat we niet mogen winnen", kan Van den Brom geen genade hebben.