Ga naar de inhoud

Timmers: "Bokstrainingen geven me kracht"

 vr 5 oktober 2012 17:14
Timmers bouwt in de ring op naar het EK kortebaan.
Voor Pieter Timmers wordt het EK kortebaan in november een "piekmoment". Timmers, die op de Spelen de halve finale op de 100m vrij haalde, koos voor een nogal aparte voorbereiding: boksen. "Dat geeft je kracht, conditie en snelheid."

"Ik nam eerst een maand rust en begon daarna met kracht- en bokstraining", zegt Timmers bij Sporza radio. "Net als zwemmer moet je als bokser de bewegingen van armen en benen coördineren."

"Boksen geeft je ook kracht, conditie en snelheid. En het draagt ook bij aan je zelfvertrouwen. Tijdens het seizoen blijven we dat wel niet doen, maar het is een ideale opstart."

Op de afgelopen Spelen in Londen was de finale op de 100m vrij niet eens zo veraf voor Timmers. Met een snellere start had een finale gekund. Is de start z'n grootste werkpunt?

"Ja, daar werk ik inderdaad nu aan. Ik ben bij m'n club ingedeeld bij de sprinters om te werken aan die eerste 50 meter. En ik voel dat ik al terug in vorm ben. Op het EK zullen wel veel Belgen snel zijn, het wordt een tussendoel op weg naar het WK van komende zomer."