• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sollied: "Logisch gezien wordt dat 10-10"

  Hernan Losada (l) en Cesar Arzo (r) vorig jaar in duel op Het Kiel.

  Beerschot en Gent openen vanavond de tiende speeldag in de Jupiler Pro League. De coaches van de ploegen, Adrie Koster en Trond Sollied, verwachten een aangename wedstrijd tussen de nummers 7 en 5.

  "AA Gent is een hele mooie affiche", zegt Beerschot-coach Koster in Het Nieuwsblad. "Sollied is een bijzonder aanvallend ingestelde coach en wij gaan ook altijd voor de winst. Normaal gezien kan het niet anders dan een aangename wedstrijd worden."

  Dat verwacht ook Sollied, die het in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws met een kwinkslag zegt: "Logisch gezien moet het 10-10 worden."

  Vorig jaar speelden Koster, toen nog bij Club Brugge, en Sollied in de beker 4-4 gelijk. "En dan maakten wij nog niet al onze kansen af. Maar ik verwacht deze keer geen al te spectaculaire dingen. Koster is een Hollander en die zijn niet gek, hé."

  "Beerschot heeft wel een bepaalde manier van aanvallen, dat kunnen er niet veel zeggen. Veel zal volgens mij afhangen van Losada, hun generaal. Een goede of slechte Losada maakt een groot verschil."

  De vermoedelijke opstellingen:

  Beerschot: Stijnen, Marzo, Brillant, Mikulic, Nyoni, Malul, Ojo, De Decker, Losada, Mununga, Coulibaly

  AA Gent: Padt, Rafinha, Melli, Nahayo, Cendros, Arzo, N'diaye, Conte, Remacle, Mboyo, Brüls

  • Opmerkingen: Bij Beerschot werd Öztürk tot maandag naar de B-kern gestuurd. Stijn en Dries Wuytens, Dayan, Mawuena, Deloose en Bodor zijn out. Gent mist Thijs, Maréval, Corstjens en Maes door blessures.

  LIVE: de wedstrijd is vanaf 20.30u te volgen op Radio 1, in ons Match Center en via Teletekst pagina 504.