• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuw-Zeelander: "Rijden me niet in de gracht"

  Alexander Revell maakt indruk met zijn opvallende snor.

  Alexander Revell is dit seizoen de exoot in het veldrijden. De ruige crosser met de snor komt uit Nieuw-Zeeland en is componist. "Ik had het me hier agressiever en ruwer voorgesteld", zegt de 27-jarige Revell.

  Na de Zimbabwanen en de Mongolen is dit jaar Alexander Revell de vreemde eet in de bijt. "In Nieuw-Zeeland ben ik goed, anders word je niet tweede in het nationaal kampioenschap", vertelt de 27-jarige veldrijder in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

  "Ik ben naar Europa gekomen om progressie te maken. Mijn eerste cross in Erpe-Mere was een ramp, zondag in Kalmthout ging het al veel beter. Ik werd pas in de voorlaatste ronde gedubbeld."

  "Ik had het me agressiever en ruwer voorgesteld. Niemand rijdt me in de gracht, ik word niet in de kant geduwd. Misschien dat het ermee te maken heeft dat ik achteraan koers, maar het lijkt me braver dan op tv."

  "Bij ons rijden we veel meer bergop en bergaf, maar hier is het laag vliegen. Ik leer wel elke dag bij. Zo probeer ik nu dichter op het wiel van mijn voorganger te rijden."

  "Voorlopig heb ik nog geen tweede fiets. Daarom ben ik bang voor de moddercrossen. Qua materiaal ben ik er niet klaar voor."

  "Crosser met muziekdiploma"

  Alxeander Revell is een intelligente veldrijder. "Ik ben een crosser met een diploma in de muziek. Ik ben componist. Ik leerde vijf jaar componeren aan de unief van Wellington", vertelt de Nieuw-Zeelander.

  "Daarnaast heb ik een diploma Frans en Spaans. Ik blijf tot eind februari, dan zal mijn visum ongeveer aflopen. Ik geef nu wat privélessen Engels om geld te verzamelen."