• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Niet verrast door Bacca's prestaties"

  Georges Leekens strooit met complimenten voor topschutter Carlos Bacca.

  Club Brugge ontvangt zondag Racing Genk in het Jan Breydelstadion. Bij de competitieleider rekenen ze weer op een sterke Carlos Bacca. "Hij heeft wat aanpassingstijd nodig gehad, maar nu staat hij er", zegt Club-trainer Georges Leekens.

  Voor Leekens komt de onbolstering van Bacca niet uit de lucht vallen. "Ik ben niet verrast door zijn prestaties. Carlos plukt nu de vruchten van zijn goeie voorbereiding. Hij heeft vooral op het fysieke vlak heel hard gewerkt en dat zie je in de wedstrijden."

  Leekens geeft nog een pluim aan zijn aanvaller. "Je merkt dat hij graag in de groep vertoeft. Hij geniet evenveel van een mooie voorzet dan van een goal. Hij is zeker geen egoïstische spits."

  Ook voor de topper tegen Genk rekent Leekens weer op Bacca. "Dat wordt sowiese een interessante match. We zullen twee aanvallende en voetballende ploegen zien."

  Club heeft wel nog heel wat andere spelers in de ziekenboeg. "Het zware ritme eist z'n tol. Zondag komt normaal gezien nog te vroeg voor onze geblesseerden. Ook voor Donk, die had nog wat hinder op training."

  "Na de break voor het interlandvoetbal zullen we wellicht Donk en Jørgensen recupereren. Ook Fredrik Stenman werkt hard aan zijn comeback. Hij speelt vrijdag een uurtje met de beloften."