• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lecluyse: "Ik antwoord in het water"

  Fanny Lecluyse heeft de bladzijde van de Olympische Spelen omgedraaid.

  Na haar ontgoochelende prestatie op de Olympische Spelen legt Fanny Lecluyse wekelijks 50 kilometer af in het trainingsbad. "Ik ben gemotiveerder dan ooit", zegt de 20-jarige zwemster.

  Voor Fanny Lecluyse waren de Olympische Spelen snel afgelopen. De 20-jarige zwemster presteerde onder de verwachtingen op de 200 meter schoolslag en moest ook vroeger naar huis na een nachtje stappen.

  "Ik heb veel leugens gehoord, maar daar besteed ik geen aandacht meer aan. Ik weet wie me aangevallen heeft. Ik zal ze van antwoord dienen in het water", vertelt Lecluyse in de Franstalige krant La Dernière Heure.

  Ondertussen ligt Lecluyse weer in het zwembad van Moeskroen, waar ze elke week 50 kilometer traint. "Ik had weinig problemen om weer het water in te duiken. Ik ben gemotiveerder dan ooit. Ik heb weer plezier in het zwemmen. Dat was ik kwijt. Het is een goede les geweest."

  Eind november wil Lecluyse resultaten zwemmen op het EK in klein bad in Frankrijk. "Ik heb me gekwalifceerd voor de 100 en 200 meter schoolslag, daar wil ik nog de 200 en 400 meter wisselslag aan toevoegen. Ik houd van die afwisseling." Vorig jaar was Lecluyse goed voor Europees brons op de 200 meter schoolslag.