• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vossen en Chadli keren terug bij de Duivels

  Jelle Vossen is er voor het eerst sinds de oefenwedstrijd in Engeland weer bij.

  Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn selectie gegeven voor de WK-voorrondewedstrijden tegen Servië en Schotland. Nacer Chadli keert terug na een blessure, Jelle Vossen is er voor het eerst sinds juni van dit jaar weer bij.

  Igor De Camargo, Benjamin De Ceulaer, Jonathan Blondel en de geblesseerde Sébastien Pocognoli zijn er in vergelijking met de vorige keer niet bij.

  Nacer Chadli (foto), die de wedstrijden tegen Wales en Kroatië door een blessure miste, is er weer bij. "We zijn heel tevreden over hem", zegt Wilmots. "Hij heeft een blessure gehad, dat kan gebeuren."

  "Zijn laatste wedstrijden met Twente waren weer heel goed. Het blijft een belangrijke speler voor ons. Maar dat wil niet zeggen dat hij zal spelen."

  Jelle Vossen werd niet meer opgeroepen na de oefeninterland in Engeland begin juni, nu kreeg hij wel een telefoontje van de bondscoach. "Hij is erbij, omdat hij het verdient op basis van zijn prestaties. We hebben hem veel gescout en hij heeft de laatste weken regelmatig gescoord."

  Gillet is 1 duel geschorst, maar is erbij

  Wilmots riep 24 spelers op, 2 minder dan de vorige keer. Vond hij zijn vorige selectie dan te groot? "Twee spelers in de tribune moeten zetten, dat vind ik niet fijn, ook niet voor de groep", zegt Wilmots.

  "Dit is mijn keuze voor nu, maar ik weet niet hoe het in de toekomst zal zijn. De spelers zijn ontgoocheld, dat is normaal. Maar de goeie reactie is laten zien dat ze er weer bij willen horen."

  Guillaume Gillet is er wel bij, ook al is hij geschorst tegen Servië. "Ik heb hem er liever bij, voor de groep, en dan kan hij van de sfeer van de eerste wedstrijd proeven."

  "Hij deed het in de laatste 4-5 wedstrijden heel goed, vanaf Engeland. We zijn heel tevreden over hem. Hij kan een speciaal programma krijgen, om hem klaar te maken voor de tweede wedstrijd. Maar dat wil niet zeggen dat hij zeker zal spelen."

  Veel respect voor Servisch voetbal"

  De eerste wedstrijd is in Servië. Hoe gaat Wilmots dat aanpakken? "Het is een moeilijke verplaatsing en ik heb veel respect voor het Servische voetbal."

  "Wij spelen de laatste drie maanden relatief dominant. We gaan niet veel veranderen en niet te veel focussen op de Servische spelers. We moeten naar onszelf kijken. Maar dit is weer een andere wedstrijd en we kunnen verschillende tactieken toepassen."

  Gaat Wilmots voor een punt? "Dat wil ik nu nog niet zeggen, het is nog meer dan een week tot de wedstrijd. Maar ik heb al iets in mijn hoofd en dat is maar normaal."