• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roelandts: "Kan over maand weer beginnen"

  Jürgen Roelandts brak dinsdag zijn sleutelbeen in Binche-Doornik-Binche. "Zoiets kan toch maar beter nu gebeuren", relativeert de Lotto-Belisol-renner de ernst en het moment van zijn blessure.

  Roelandts ging dinsdag in volle finale tegen het asfalt. "Ik zie de val nog gebeuren. De renner voor me raakte het wiel van zijn voorganger en viel. Ik kon hem niet meer ontwijken", doet de renner het verhaal van zijn val.

  "Hoewel ik nog nooit mijn sleutelbeen gebroken had, wist ik het meteen. We zijn direct naar het ziekenhuis gereden en de noodzakelijke operatie is goed verlopen."

  "Zo'n blessure komt altijd ongelegen. Zeker met de conditie die ik had en met Parijs-Tours in het verschiet. Maar misschien gebeurt het beter nu dan over enkele maanden, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen volop aan de gang is."

  "Na zondag zou mijn fiets toch een maand aan de kant staan. Mijn rustperiode is nu dus iets vroeger begonnen. Half oktober ga ik opnieuw op controle en begin november kan ik normaal gezien de conditieopbouw starten."