• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens scoort voor PSV tegen Napoli

  Dries Mertens (rugnummer 14) en PSV hebben overtuigend gewonnen.

  In groep F van de Europa League heeft PSV Napoli opzij gezet met 3-0. Tottenham raakte niet voorbij Panathinaikos en ook Twente speelde gelijk. Mönchengladbach ging thuis onderuit. Gaby Mundingayi won met Inter en ook de jonge Belg Luis Pedro Cavanda mocht vieren met Lazio.

  PSV - Napoli 3-0 (groep F)

  PSV heeft een ietwat verrassende 3-0-overwinning behaald tegen Napoli. De Italiaanse coleider trad aan met een veredeld B-elftal en daar profiteerde PSV ten volle van.

  Na een lange bal van Derijck profiteerde Lens van geklungel in de Napolitaanse defensie. Een sterk PSV verdubbelde nog voor de koffie zijn voorsprong. Narsingh zette een prima actie op op de rechterflank en Mertens maakte er met een volley 2-0 van.

  Pas na de 3-0 van Marcelo - een kopbal bij een corner - schoot Napoli even wakker. Waterman moest tussenkomen op een poging van invaller Cavani, maar voor de rest was PSV baas.

  De Eindhovenaren hadden in het slotkwartier nog enkele prima kansen om de score uit te diepen. Mertens en Toivonen waren er het dichtst bij, maar Napoli-doelman Rosati vond de 3-0 welletjes.

  PSV en Napoli tellen allebei drie punten in groep F. Dnipro voert de rangschikking aan met 6 op 6. De Oekraïners boekten donderdag een 2-3-zege in Stockholm.

  Panathinaikos - Tottenham 1-1 (groep J)

  Tottenham, met Jan Vertonghen en Moussa Dembele in de basis, kon ook zijn tweede groepswedstrijd niet winnen. De Londense club moest vrede nemen met een 1-1-gelijkspel bij Panathinaikos.

  Tottenham was de betere ploeg in Griekenland en kwam tien minuten voor de rust verdiend op voorsprong. Op aangeven van Huddlestone kon Dawson binnentikken aan de tweede paal.

  Diezelfde Dawson lag in de tweede helft aan de basis van de Griekse gelijkmaker. Hij liet zijn mannetje iets te makkelijk lopen en Toché liet doelman Lloris kansloos.

  "Je mag ons nog niet afschrijven", zegt Tottenham-coach Villas-Boas. "Alles is nog mogelijk in deze groep. Ik denk dat 10 of 11 punten moeten volstaan voor de kwalificatie. Wij willen de Europa League winnen."

  Lazio, met de jonge Belg Cavanda, staat op kop in groep J na een krappe zege tegen Maribor. Ederson duwde op het uur de 1-0 binnen in de rebound. Hernanes liet vanaf de stip nog de 2-0 liggen na een overtreding die Vidovic rood kostte.

  Helsingborg - Twente 2-2 (groep L)

  Het Twente van Boyata en Chadli voetbalde slordig in Zweden. Dankzij twee doelpunten van Djurdjic ging de thuisploeg koffiedrinken met een mooie bonus. Voor de rust waren de beste kansen van de bezoekers van Belgische makelij.

  Boyata kopte op de paal en de Zweedse doelman had een prima redding in huis op een omhaal van een sterke Chadli. Die laatste was ook na de rust een lichtpunt bij een voor de rest slap Twente. Het was dan ook geen toeval dat hij de aansluitingstreffer forceerde. Bengtsson kopte een voorzet van de Belg binnen.

  In de slotminuut pakte Twente zowaar nog een punt via een kopbal van Douglas. En zelfs een onverdiende zege had nog gekund, maar Cabral liet van dichtbij de 2-3 liggen.

  Mönchengladbach - Fenerbahçe 2-4 (groep C)

  Mönchengladbach beleefde geen prettige avond tegen Fenerbahçe. Met Daems in de basis kwam Gladbach wel nog op voorsprong. De Nederlander De Jong kopte het openingsdoelpunt binnen.

  Dankzij goals van Cristian en Meireles gingen de Turken met een voorsprong de kleedkamer in en Kuyt zorgde na de pauze voor de 1-3. Invaller De Camargo maakte het slotkwartier nog even spannend. Hij kreeg in de zestien alle ruimte om de 2-3 binnen te duwen. Cristian besliste de match met zijn tweede van de avond.

  Bakoe - Inter 1-3 (groep H)

  Inter liet wat grote namen rusten, Gaby Mundingayi mocht opdraven op het middenveld. De Belg zag hoe zijn team de tweede helft overbodig maakte met drie doelpunten in de eerste helft. De 1-3 van Canales na de pauze was slechts een voetnoot.

  Inter kan zich nu volop richten op de Milanese derby van komend weekend. "Of wij de favoriet zijn? Dat denk ik niet", zegt coach Andrea Stramaccioni. "Na zijn overwinning in Sint-Petersburg is Milan duidelijk de favoriet."