• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mbokani moet voor de bond verschijnen

  De trap van Dieumerci Mbokani op Lokeren-speler Overmeire krijgt een staartje. Op basis van tv-beelden besliste het bondsparket dat de Anderlecht-speler zich moet verantwoorden voor natrappen. Hij riskeert een schorsing.

  Het incident tussen Dieumerci Mbokani en Killian Overmeire gebeurde zaterdag tijdens Anderlecht-Lokeren. Na een fout van Overmeire op Mbokani lagen de twee spelers op het gras. Toen raakte Mbokani het gezicht van Overmeire met een trap.

  De ref had de actie niet gezien en Mbokani werd niet gestraft. Hij hielp uiteindelijk Anderlecht nog aan een 3-0-zege met twee doelpunten.

  Op basis van de tv-beelden krijgt de zaak nu toch een staartje. Mbokani, die zich net als Anderlecht al verontschuldigde, wordt op 16 oktober bij de bond verwacht, waar hij een schorsing kan krijgen. Tot dan kan hij zeker spelen, zondag is hij er dus bij tegen Standard.