• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gonzalez: "De sfeer in de groep is gespannen"

  Nacho Gonzalez scoorde dit seizoen al vijf keer, vijf keer met een penalty.

  Nul op twaalf en zondag komt Anderlecht op bezoek: voor Standard is het vijf voor twaalf. Middenvelder en topschutter Nacho Gonzalez roept zijn ploegmaats op om een hechte groep te vormen.

  "Je kunt niet blijven zeggen dat er pech mee gemoeid is, zelfs al is dat zo", zegt Gonzalez in Het Laatste Nieuws. "De sfeer binnen de groep is gespannen. Iedereen is nerveus. Het doet me denken aan mijn periode bij Newcastle."

  "We hadden een goeie ploeg, maar door de tegenvallende resultaten viel de groep uiteen. Dat moeten we vermijden. Iedereen moet beseffen hoe belangrijk solidariteit is om hier door te komen."

  "We slagen er voorlopig niet in om onze kwaliteiten om te zetten in resultaten. Dergelijke situaties leiden tot twijfels en onenigheid."

  Maandag, een dag na de nederlaag op Kortrijk, organiseerde coach Ron Jans een groepsgesprek. "Maar niemand spuwde zijn gal", zegt Gonzalez. "We hebben de voorbije weken genoeg gepraat, we weten waar het om gaat."

  "We kunnen geen match volmaken zonder individueel in de fout te gaan. En we betalen die fouten telkens cash, waardoor we in de stand niet op de plaats staan die we mogen ambiëren."