• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Real Madrid is opnieuw te sterk in Ajax-Arena

  Benzema maakt de mooiste van de vier Real-goals bij Ajax.

  Real Madrid heeft voor de vijfde keer in de voorbije twee jaar Ajax geklopt in de Champions League: 1-4 werd het in Amsterdam. In dezelfde poule moest Manchester City thuis vrede nemen met een punt tegen Dortmund. Arsenal knokte zich voorbij een stug Olympiakos en PSG ging onderuit bij het Porto van Steven Defour.

  Groep D: Ronaldo loodst Real voorbij Ajax, City knoeit

  Ajax - Real Madrid 1-4

  Voor de derde keer in evenveel seizoenen troffen Real en Ajax elkaar. Ajax was vast van plan om beter te doen dan de 0-4 van twee jaar geleden en de 0-3 van vorig jaar.

  Maar daar liet het niets van zien op het veld. De thuisploeg - met Alderweireld heel de match op het veld - maakte het zichzelf lastig door slordig te voetballen, maar hield desondanks lang stand.

  Pas in het zicht van de rust strafte Ronaldo een zoveelste balverlies van Ajax af. De 0-2 vroeg in de tweede helft was een pareltje. Benzema rondde een messcherpe counter af met een heerlijke omhaal.

  Moisander deed de hoop even oplaaien met de aansluitingstreffer. Hoesen miste zelfs onbegrijpelijk de 2-2. Ronaldo zorgde voor de ontnuchtering met twee doelpunten in evenveel minuten. Het was zijn tweede hattrick in vier dagen en zijn 18e in zijn carrière.

  De Boer: "Wij voetbalden niet"

  "Ik ben heel teleurgesteld", reageerde Ajax-coach Frank de Boer op de 1-4-nederlaag van zijn team tegen Real.

  "We verdienden niks vanavond. Ik ben vooral ontgoocheld, omdat er veel ruimte lag om goed te spelen. Maar we deden het niet. Niet dat Real zo goed stoorde, maar wij gaven de bal te simpel  weg. We waren naïef. En dat tegen de gevaarlijkste counterploeg ter wereld."

  "Het is frustrerend, want ik weet dat mijn ploeg wel goed kan spelen tegen Real. Als ze de ruimte benut en iedereen op niveau is. Maar we verloren de bal al in de eerste fase, dan houdt het op."

  Manchester City - Dortmund 1-1

  Manchester City verloor in de eerste match op de valreep in Madrid en dus wilden Kompany en co nu thuis oogsten. Maar het waren de Duitsers die domineerden en de beste kansen hadden.

  Vincent Kompany mocht doelman Joe Hart extra bedanken, want die hield zijn team voor rust recht met enkele fraaie reddingen. Op het uur viel de 0-1 toch: Reus strafte geklungel in de City-defensie af. Kompany had de bal veroverd, maar Rodwell leed dom balverlies: Reus liet Hart kansloos.

  City, dat na de Engelse titel grote ambities heeft in Europa, drukte. Nu was het Weidenfeller die een paar keer gevat moest tussenbeide komen. Invaller Balotelli redde in de slotminuut een punt voor City vanaf de stip, nadat Aguëro een bal tegen Subotic' arm had geschoten.

  "We hebben niet goed gespeeld en Joe Hart hield ons verschillende keren recht. Dat punt is onverdiend, maar kan op het einde van de rit wel een wereld van verschil betekenen. Als we op CL-niveau willen spelen, moeten we meer lopen en harder knokken", zegt City-coach Roberto Mancini.

  Groep B: Stug Olympiakos laat Arsenal zweten, Montpellier pakt puntje

  Arsenal - Olympiakos 3-1

  Olympiakos maakte het Arsenal knap lastig in zijn eigen Emirates Stadium. De Grieken voetbalden complexloos met een sterke Machado als dirigent en Mitroglu als speerpunt.

  Tegen de gang van het spel in kwamen Vermaelen en co toch op voorsprong. Gervinho scoorde met een prima gekruist schot. Olympiakos reageerde meteen. Greco schilderde een bal op het hoofd van Mitroglu, die fraai binnenkopte.

  In de tweede helft kwam Arsenal scherper voor de dag. Dat zag ook de geschorste coach Arsène Wenger vanuit de tribunes. Podolski zette zijn team opnieuw op voorsprong met een schot vanuit de draai. Toch moesten de thuisfans nog tot diep in de extra tijd wachten op de verlossing. Invaller Ramsey legde de 3-1-eindstand vast.

  Schalke - Montpellier 2-2

  De bezoekers kwamen op voorsprong toen Aït Fana de bal onhoudbaar binnenjoeg. De jonge Draxler bracht Schalke langszij. Diezelfde Draxler lokte na de rust een penalty uit die Bocaly rood kostte. Bij die actie liep de middenvelder wel een gebroken arm op. De strafschop was een kolfje naar de hand van Huntelaar: 2-1.

  Tot ongenoegen van de fluitende thuisfans nam Schalke vervolgens zijn voet van het gaspedaal. En dat brak hen zuur op, want in de slotminuut maakten de tien Montpellier-spelers nog gelijk. Camara draaide de 2-2 binnen ondanks een overtal aan blauwhemden.

  Groep A: Porto stuurt PSG met lege handen naar huis, Kiev is beste Dinamo

  Porto - Paris Saint-Germain 1-0

  De thuisploeg, met Defour als late invaller, zette PSG van bij de aftrap onder druk. Moutinho had al vroeg een huizenhoge kans, maar miste onbegrijpelijk.

  Ibrahimovic - wie anders - had de beste kansen voor de bezoekers, maar ook de Zweede faalde. Een draw leek in de maak, tot Rodriguez vijf minuten voor tijd zijn linker liet spreken. Dankzij de late goal van de Colombiaan blijft een foutloos Porto op kop in groep A.

  "We hebben vanavond tegen een heel sterke ploeg gespeeld", moest PSG-coach Carlo Ancelotti toegeven. "We missen nog de ervaring om zulke wedstrijden tot een goed einde te brengen. We hebben nog wat tijd nodig."

  Dinamo Kiev - Dinamo Zagreb 2-0

  Voor Kiev-coach Blochin was het duel der Dinamo's zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Hij zag hoe Goessev de thuisploeg al na drie minuten op rozen zette met de 1-0. Na een owngoal van Pivaric had Kiev zijn schaapjes op het droge.