• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "We moeten spelen zoals op Gent"

  Georges Leekens (r) en Victor Vazquez op de persconferentie.

  Morgenavond ontvangt Club Brugge Maritimo voor zijn tweede groepsmatch in de Europa League. Coach Georges Leekens houdt de druk af, maar onderschat Maritimo niet. Ryan Donk is niet fit geraakt.

  Wat heeft de 4-0-pandoering van Bordeaux geleerd? "Dat internationaal voetbal nog wel wat anders is dan nationaal", zegt coach Georges Leekens.

  "En Maritimo is bijna van hetzelfde kaliber. Wij hadden in Bordeaux wel een slechte dag. En Bordeaux had een topdag, door onze slechte dag. Maar dat is verleden tijd."

  "Maritimo is een technisch goeie ploeg, die gebruikmaakt van de ruimtes die ze krijgt. We moeten voetballen zoals op Gent, vanuit een goeie organisatie."

  Moet Club Brugge niet winnen? "Moeten staat niet in mijn boek", zegt Leekens. "Je wil wel en je doet er alles voor."

  "Tot nu toe zijn we niet gespaard gebleven van schorsingen en blessures, maar we proberen het zo goed mogelijk te doen."

  Maritimo doet het niet zo goed in Portugal. Is het dan te pakken? "Mja, maar zij leggen hun focus misschien meer op de Europa League, terwijl onze focus meer op de competitie ligt."

  Niet fitte Donk zit niet in de selectie

  Georges Leekens hoopte Ryan Donk nog speelklaar te krijgen voor het treffen tegen de Portugezen, maar de Nederlandse verdediger is nog onvoldoende hersteld van zijn liesblessure. Donk maakte bekend dat hij niet in de selectie zit.