• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk: "Bazel is ander kaliber dan Videoton"

  Genk verdedigt in Bazel zijn leidersplaats in groep G van de Europa League.

  De delegatie van Racing Genk is vandaag in Bazel aangekomen, waar ze donderdagavond haar leidersplaats in groep G van de Europa League verdedigt. "We hebben veel vertrouwen", zegt coach Mario Been aan Sporza.

  Maar Been wil ook niet te hard van stapel lopen. Hij is beducht voor de Zwitsers. "Bazel is een goeie ploeg met twee fantastische aanvallers, Frei en Streller."

  "Het speelt heel compact en heeft veel internationale ervaring, al is het niet meer de ploeg van vorig seizoen in de Champions League." Op het kampioenenbal 2011-2012 haalde Bazel de 1/8e finales, waarin Bayern ter sterk was.

  Genk opende zijn Europese campagne met een 3-0 tegen Videoton. "Bazel is een ander kaliber dan Videoton in Genk, maar we gaan er altijd vanuit dat we een goal maken, ook Europees. Hopelijk volstaat dat. Bovendien hebben we veel vertrouwen na Videoton en onze ongeslagen status in de competitie."

  De Ceulaer: "Er alles aan doen om puntjes te pakken"

  Ook bij de spelers leeft hetzelfde vertrouwen als bij de coach. "We hopen met minstens een punt terug te keren", zegt doelman Kristof Van Hout. 

  Bazel is een stevige tegenstander. Het speelde vorig seizoen met succes in de Champions League, dus weten we dat het niet gemakkelijk wordt."

  "Maar we hebben een goed team en zijn zeker niet kansloos. Iedereen in deze poule is wat aan elkaar gewaagd."

  Aanvaller Benji De Ceulaer, pas eind augustus bij Genk gearriveerd uit Lokeren, heeft een paar lastige dagen achter de rug: "Maandag was ik erg ziek, dinsdag ging het al beter en woensdag train ik gewoon mee."

  "Bazel is een moeilijke opdracht, maar we zullen er alles aan doen om puntjes te pakken. Een gelijkspel zou al goed zijn. Zelf voel ik me zeer goed bij Genk en dat zie je ook in wedstrijden."