• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dallas-coach stuurt Didier Mbenga door

  Mbenga in het shirt van zijn laatste NBA-club, de New Orleans Hornets.

  Didier Mbenga speelt dit seizoen dan toch niet voor de Dallas Mavericks. Onze landgenoot kon coach Rick Carlisle niet overtuigen op de trainingsstage van de NBA-club.

  Dallas haalde Mbenga enkele weken geleden terug, maar stalde hem bij dochterclub Texas Legends in de "Development League", een springplank naar de NBA. Hij mocht wel mee op stage om zich te bewijzen, maar dat is niet gelukt.

  "Didier heeft zijn best gedaan, maar we moeten snijden in onze kern en vooruit blijven gaan", zegt coach Carlisle. Mbenga speelt sinds 2004 in de Verenigde Staten en kwam uit voor Dallas, Golden State, LA Lakers en New Orleans.