• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ceulemans traint Cappellen (3A): "Weer goesting"

  Jan Ceulemans ging eind vorig seizoen weg bij Westerlo, waarmee hij degradeerde naar tweede.

  Jan Ceulemans is opnieuw trainer: hij gaat aan de slag bij de ambitieuze derdeklasser FC Cappellen, dat pas dertiende staat in 3A. "Ik had tijd nodig om te bekomen van dat lastige jaar met Westerlo, maar de laatste maand begon het te kriebelen."

  Ceulemans volgt in Kapellen Steven Van Giel op, die na vier nederlagen in de laatste zeven wedstrijden de eer aan zichzelf hield. De thuisnederlaag zondag tegen Brakel was de druppel.

  Drie dagen later heeft Cappellen, de club van onder anderen Kristof Snelders, Koen Schockaert, Kristof Imschoot en Bart Van Zundert, met de 55-jarige Ceulemans al een nieuwe coach.

  Ceulemans was vorig seizoen nog aan de slag in eerste klasse, bij Westerlo. Toen de club degradeerde, besliste hij zelf om niet mee naar tweede afdeling te gaan.

  Ceulemans was elf seizoenen bij Westerlo, enkel onderbroken door een mislukt avontuur bij Club Brugge, de club waar hij als speler al zijn successen boekte.

  De recordinternational begon zijn trainerscarrière in 1992 bij Aalst, waarmee hij van tweede naar eerste promoveerde en Europees speelde. Met Ingelmunster promoveerde hij van derde naar tweede, waarna Westerlo kwam in 1999.

  Ceulemans: "De ambitie is terug"

  Na enkele maanden rust gooit Ceulemans zich weer in het strijdgewoel. "Ik had tijd nodig om te bekomen van dat lastige jaar met Westerlo, maar de laatste maand begon het te kriebelen. De goesting en ambitie zijn teruggekeerd."

  "Ik had kunnen wachten op een eerste- of tweedeklasser, maar dat had nog lang kunnen duren. En om dan weer te belanden bij een club die achterin staat..."

  "Met Cappellen vind ik een ploeg met kwaliteit. Er spelen enkele jongens die uit eerste en tweede klasse komen. Ze moeten nu bewijzen dat ze ook aan de top van derde klasse kunnen spelen."

  Derde klasse is iets helemaal anders dan eerste. "Het wordt weer even aanpassen, maar ik zat jaren geleden al eens in derde klasse, dus zo nieuw is het ook allemaal niet."

  Ceulemans tekende een contract tot eind dit seizoen. Hij begint pas maandag aan zijn nieuwe job. "Omdat ik de voorbereiding van de belangrijke match tegen Turnhout niet in het gedrang wil brengen."