• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peeters: "We kunnen allemaal van Eidur leren"

  Bob Peeters: "We mogen niet alle druk op de schouders van Eidur leggen."

  Cercle-coach Bob Peeters is blij dat hij tot juni over Eidur Gudjohnsen kan beschikken. "Het was een kans waar we geen seconde over mochten twijfelen", zei Peeters vanochtend op de persvoorstelling.

  Het is opvallend dat Cercle Brugge, de nummer laatst uit de Belgische competitie, met Eidur Gudjohnsen een ex-speler van Chelsea en Barcelona naar ons land haalt. Al speelde de 34-jarige spits het voorbije jaar amper door een beenbreuk.

  Managing director Yvan Vandamme van Cercle legde uit hoe de transfer van de IJslander tot stand kwam. "Twee weken geleden begon dit verhaal. Drie elementen spraken in ons voordeel."

  "Gudjohnsen was transfervrij, er was een Belgische link met zijn vader die hier al voetbalde en zijn landgenoot Arnar Vidarsson speelde een beslissende factor om iemand met zo'n cv en palmares aan te trekken."

  De overeenkomst is voor één seizoen. "We deden allebei een financiële inspanning. We moeten bekijken hoe goed het huwelijk is, vooraleer we kunnen denken over volgend seizoen", zei Vandamme.

  Gudjohnsen: "Heb nog een week of drie nodig"

  Gudjohnsen brak vorige herfst zijn been, toen hij bij AEK Athene speelde, en bleef lang van matchen verstoken. Hij heeft nog werk voor de boeg, beseft hij. Maar hij heeft er veel zin in.

  "Ik hoop Cercle zo snel mogelijk te kunnen helpen. In de kleedkamer, op het veld en in de wedstrijden."

  "Medisch gezien ben ik 100 procent fit, alleen voetballend zal ik nog een week of drie nodig hebben om helemaal klaar te zijn. Ik heb uiteraard ook geen voorbereiding meegemaakt. Het belangrijkste is dat ik snel weer wil trainen en spelen."

  "Cercle en ik, dat kan een perfecte combinatie worden. De kans was er en ik heb ze gegrepen, zonder te veel na te denken. En dan zullen we achteraf wel zien of dit de juiste keuze was."

  Bob Peeters houdt wel de druk af: "We moeten nuchter blijven en niet alle druk op zijn schouders leggen. We kunnen wel allemaal van hem leren, de spelers én ik."