• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Duchâtelet: "Een beetje oorlog tegen Anderlecht"

  Standard sluit de gelederen tot zondag en de clash tegen Anderlecht. Voorzitter Roland Duchâtelet benadrukte dat in Extra Time. "We rekenen op de steun van onze fans."

  Trainer Ron Jans en zijn staf hadden gisteren een gesprek met de spelersgroep. Het vertrouwen is er nog na de 0 op 12, nu moet het op het veld gebeuren. Te beginnen zondag tegen Anderlecht.

  Standard-voorzitter Roland Duchâtelet wil vooruitkijken, zo zei hij in Extra Time. "Dit is niet het moment om te zeggen dat we geen vertrouwen hebben in Jans. Hij heeft voldoende kwaliteiten om het te halen. Dat bewijst zijn parcours in Nederland."

  "Wij slikken wel te veel doelpunten. Dat is ons grootste werkpunt. Jans is een nieuwe trainer en een nieuwe trainer heeft tijd nodig, maar dat is niet altijd in zijn voordeel."

  Duchâtelet sprak eerder dit seizoen over de titelambities van Standard. Die woorden neemt hij nu niet meer in de mond. "Het wordt moeilijk om de top drie weer bij te benen. Maar in voetbal kan alles. Elke zege levert drie punten op."

  "Zondag rekenen we alvast op onze supporters. Als zij achter ons staan, zijn onze kansen op een overwinning tegen Anderlecht minstens twee keer zo groot. Het moet een beetje oorlog worden."