• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De optelsom van Ibou: 30% + 40% + 30% = 100%

  Ibou (26): "Ik val niet graag op."

  Ebrahima Ibou (OH Leuven) voert samen met Carlos Bacca de lijst aan van topschutters. Maar zelf vindt de Gambiaanse flankaanvaller dat onlogisch.

  Ibou prikte er vorig weekend weer twee tegen het net en dan miste hij tegen Waasland-Beveren nog een penalty ook. Na 9 speeldagen zit hij aan zeven stuks, net als Carlos Bacca van Club Brugge.

  Bacca loopt met de stier op zijn rug, omdat hij meer scoorde buitenshuis. Dat vindt Ibou niet erg. "Ik val niet graag op. Ik draag liever hetzelfde truitje als mijn ploegmaats", luidt het in Het Nieuwsblad.

  "Ik vind het onlogisch dat ik bovenaan sta bij de topschutters. Doelpunten maken, is voor mij geen prioriteit. Nooit geweest. Goals aanbrengen is meer mijn taak. Een assist geven is mij evenveel waard. Die titel van topschutter is helemaal geen doel."

  Ibou is van goudwaarde voor OH Leuven in dit seizoensbegin. Een eenvoudige rekensom verklaart alles. ""Het vertrouwen van de trainer en de ploegmaats maken 30 procent voor mij uit. Bovendien heb ik een contract tot 2015 bij OHL. Die  werkzekerheid brengt rust in het hoofd en is goed voor een andere 40 procent."

  En waar komt de resterende 30 procent dan vandaan? "Specifiek afwerken op doel op training. Oefenen dus."