• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsaerts: "Het was speciaal en intens"

  Het ontvangstcomité van Colsaerts in Zaventem.

  Na zijn avonturen op de Ryder Cup is Nicolas Colsaerts met kleine oogjes en een schorre stem terug in België. Hij werd in Zaventem opgewacht door vrienden, familie en leden van z'n golfclub.

  Ook Sporza wachtte Colsaerts in de luchthaven op. Wat heeft hij gedaan na de zege? "Ik heb veel geroepen, zoals je kunt horen. Ik heb bijna geen stem meer. We hebben ook veel gedronken, en weinig geslapen, twee uurtjes op het vliegtuig", zegt Colsaerts.

  "Over enkele dagen vertrek ik opnieuw naar de VS voor een toernooi in Californië. Maar eerst wil ik de komende dagen genieten van mijn ervaringen."

  De Ryder Cup winnen was een onvergetelijk moment voor Nicolas Colsaerts, de eerste Belg die die dat voor elkaar kreeg. "Het was een ongelooflijke, geweldige ervaring", zegt Colsaerts.

  "Het is zo'n groot evenement, zo intens en de druk op de spelers is enorm. Het is moeilijk om op zo'n moment geconcentreerd te blijven. Ik kende de andere spelers al, maar een hele week als team samenleven en - werken is heel intens."

  "Samen met kapitein José Maria Olazabal toewerken naar één doel, dat is speciaal. Als één ding mij zal bijblijven, dan zijn het de tranen van de kapitein in de kleedkamer."