• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BATE Borisov stuurt Bayern terug naar af

  Ribéry en de zijnen gingen onderuit in Wit-Rusland.

  BATE Borisov heeft zes op zes in de Champions League, want het verraste thuis Bayern München met 3-1. Ook Manchester United en Barcelona blijven foutloos in het kampioenenbal. Rijsel blijft dan weer achter met 0 op 6 na verlies in Valencia.

  Groep E: Chelsea wint makkelijk, draw voor Juve

  Juventus - Sjachtjor 1-1

  Sjachtjor Donjetsk speelde met lef in Turijn en werd beloond via een goal van Teixeira. Juventus maakte snel gelijk dankzij Bonucci, maar kreeg het hard te verduren.

  Telkens als de vier Brazilianen van Sjachtjor een aanval opzetten, was het alle hens aan dek bij de Italiaanse kampioen. Juventus hield stand en heeft na twee wedstrijden twee punten gesprokkeld.

  Juventus-middenvelder Claudio Marchisio beseft dat het anders had kunnen lopen. "Sjachtjor is een heel sterke tegenstander, dat wisten we. We hadden deze match kunnen verliezen. Toch hebben we zelf ook onze kansen gehad", zegt Marchisio.

  Juve speelt nu twee keer tegen Nordsjælland. "Dat worden de twee belangrijkste wedstrijden. Op papier zijn het de makkelijkste duels, maar we moeten op onze hoede zijn. Laat ons hopen dat het niet te koud is in Denemarken."

  FC Nordsjælland - Chelsea 0-4

  Mata zette Chelsea op weg naar de zege voor de rust, maar de Denen lieten de titelhouder wel nog zweten. Nadat John op de paal had getrapt, besliste Chelsea de match in het slotkwartier. David Luiz, Mata en Ramires zetten de 0-4 op het bord. Eden Hazard viel in na 65 minuten.

  Groep F: Bayern verslikt zich in BATE

  BATE Borisov - Bayern München 3-1

  Bayern is van een kale reis thuisgekomen bij BATE Borisov. De finalist van vorig seizoen domineerde voor de rust, maar Kroos trapte voor een leeg doel op de paal.

  BATE overleefde de storm en Pavlov kon zijn kans wel afwerken. Bayern moest komen en BATE counterde naar hartelust. Rodionov verdubbelde de score.

  Ribéry zorgde nog voor een sprankeltje Beierse hoop door de 2-1 te maken in de extra tijd, maar de Wit-Russische fans werden ook nog op een thuisdoelpunt getrakteerd. Bressan scoorde de 3-1.

  Rode Duivel Daniel Van Buyten bleef op de bank bij Bayern. Hij zag lijdzaam toe hoe BATE naar een knappe 6 op 6 ging in groep F.

  Valencia - Rijsel 2-0

  Jonas was de grote man bij Valencia. De Braziliaan werkte in de eerste helft een assist van Soldado af. Na de rust verdubbelde hij de score met een gelukje. Zijn voorzet verdween - weliswaar erg fraai - in doel. Rijsel had veel kansen, maar verkwanselde die en blijft zo met 0 op 6 achter.

  "Dit is een belangrijke overwinning, want het houdt onze kansen levend. We kunnen nu met vertrouwen naar de toekomst kijken. We kunnen nu zonder druk voetballen", zegt doelpuntenmaker Jonas. "Dat tweede doelpunt? Om eerlijk te zijn: er was wel wat geluk mee gemoeid. Het was eigenlijk als voorzet bedoeld."

  Groep G: Unicum voor Celtic, 6/6 voor Barça

  Spartak-Celtic 2-3

  Ondanks de dominantie van de thuisploeg klom Celtic op voorsprong. Hooper rondde de eerste aanval van de Schotten af.

  Spartak had het meeste van het spel, maar kon dat pas met de rust in zicht uitdrukken in een doelpunt. Emenike tikte simpel de gelijkmaker binnen. De Nigeriaan met de indrukwekkende hanenkam bracht de Russen na de koffie zelfs op voorsprong, maar na een rode kaart voor Insaurralde kantelde de match.

  Celtic kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam snel op gelijke hoogte. Een schot van Forrest verdween via Kombarov in doel. En in de slotminuut bezorgde Samaras de Schotten zelfs de zege.

  Voor Celtic werd het een avond om nog lang te heugen, want het won pas voor het eerst een uitmatch in de Champions League. Uit hun vorige 20 uitduels puurde het in totaal een punt.

  Benfica - Barcelona 0-2

  Barcelona was een maatje te groot voor Benfica en kwam al na 6 minuten op 0-1. Sanchez scoorde na een pass van dirigent Messi. Ook bij de tweede goal was de Argentijn de aangever, Fabregas werkte af.

  Barça verloor nog Busquets na een vreemde rode kaart en ook Puyol viel nog uit na een lelijke val op zijn arm. De verdediger ontwrichtte daarbij zijn elleboog (zie "Lees ook").

  Benfica-coach Jorges Jesus moest grif toegeven dat Barcelona te sterk was voor zijn team. "Zij beschikken over kwaliteiten die wij niet hebben. Ze sprongen ook heel efficiënt om met hun kansen. Dat is wat vandaag het verschil heeft gemaakt", aldus Jesus.

  Groep H: United zet het recht

  Cluj - Manchester United 1-2

  De thuisploeg kwam na een kwartier zowaar op voorsprong toen Kapetanos De Gea kansloos liet van in de zestien.

  Voor United was de Nederlandse spits Robin van Persie keer op keer gevaarlijk. Hij kreeg een pak kansen, maar om tot scoren te komen had hij wel wat mazzel nodig. Zo wou hij een voorzet binnenkoppen, maar raakte hij de bal met zijn schouder. Die ging dan met een boogje over de doelman.

  Kwam de gelijkmaker er nog met een gelukje, dan was de 1-2 onversneden klasse. Van Persie - weer hij - werd knap aangespeelde door zijn spitsbroeder Rooney. Met een lepe deviatie duwde hij de 1-2 voorbij de Portugese doelman van Cluj.

  Galatasaray - Braga 0-2

  Braga-spits Eder danste op het halfuur door de Turkse defensie en vond Amorim. Diens schot werd nog gekeerd, maar Micael was bij de pinken: 0-1. Yildiz  was voor de thuisploeg het dichtst bij een goal, maar trof de lat. In de extra tijd maakte Alan het af op de counter.