Ga naar de inhoud

Ballack (36) zet punt achter zijn carrière

 di 2 oktober 2012 16:41
Het is welletjes geweest voor Michael Ballack. De 36-jarige Duitse aanvallende middenvelder zet een punt achter zijn rijkgevulde carrière. Hij beleefde zijn hoogdagen bij Bayern en Chelsea en was lang kapitein van Duitsland.

Michael Ballack was tot deze zomer speler van Stuttgart en leek nog een vervolgstuk aan zijn carrière te breien in de VS of Australië. Maar zover komt het niet. Hij kapt ermee.

"Ik blik op een lange en wondermooie tijd terug. Als kind had ik hier niet van durven te dromen", zei Ballack. "De jongste maanden hebben we dan weer geleerd dat het tijd is om te stoppen."

Ballack brak in Duitsland door bij Kaiserslautern, waarmee hij in 1998 kampioen werd. Daarna speelde hij voor Leverkusen, Bayern München, Chelsea en opnieuw Leverkusen.

Zijn prijzenkast is goedgevuld, met onder andere 4 Duitse titels (3 met Bayern) en 1 Engelse; 3 Duitse bekers en 3 FA Cups. Met Leverkusen en Chelsea speelde hij de CL-finale.

Ballack was 98 keer international. Met Duitsland won hij zilver op het WK 2002 en het EK 2008 en brons op het WK 2006. Hij was van 2004 tot 2010 kapitein van Duitsland.