• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Gentse Zesdaagse wordt weer topevenement"

  Het Kuipke bruist vanaf 20 november weer.

  In Gent is de 72e editie van de plaatselijke zesdaagse voorgesteld. Er rijden dit jaar liefst tien Belgen mee, het binnendak is vernieuwd en Bradley Wiggins was veel te duur.

  "Wij kunnen nu al zeggen dat de Gentse Zesdaagse weer een topevenement zal worden", zegt organisator Patrick Sercu (op de foto). "We houden de traditie staande, met onder andere de Toekomstzesdaagse en een vrouwenprogramma."

  "De hoofdbrok blijft natuurlijk de Zesdaagse voor de eliterenners. Ik heb de 13 koppels ook al vastgelegd, maar ik kan nog niet alle namen vrijgeven."

  Bij die 26 eliterenners zijn 10 Belgen, met onder anderen Iljo Keisse en wereldkampioenen Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele. Robert Bartko, vorig jaar winnaar met De Ketele, is ook weer van de partij.

  Met de publieke belangstelling gaat het goed. Er zijn op dit moment al zeven procent meer tickets verkocht in vergelijking met vorig jaar. "Waar andere zesdaagsen het blijkbaar moeilijker en moeilijker krijgen, leeft het hier alsmaar meer en krijgen we in november wellicht weer zes dagen een vol huis", zegt Christophe Peeters, schepen van sport in Gent.

  "Wiggins was veel te duur voor ons"

  Iljo Keisse had vorige maand aan Tour-winnaar Bradley Wiggins gevraagd of die geen zin had om in Gent samen te rijden. Wiggins had er wel oren naar. "Ik heb met hem contact opgenomen", zegt Patrick Sercu. "Maar het financiële plaatje was veel te groot voor ons. En hij was vermoeid na een lang seizoen."

  Nieuw binnendak voor Het Kuipke

  Het Kuipke, waar de Zesdaagse gereden wordt, wordt nog altijd gerenoveerd. "In 2010 werd het bovendak vernieuwd en nu is het binnendak volledig onder handen genomen", zegt Gents schepen van Sport Christophe Peeters. "Dat nieuwe binnendak kostte 1,2 miljoen euro. Na de Zesdaagse wordt er werk gemaakt van onder andere de rook- en warmteafvoer en het sanitair wordt onder handen genomen."