• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Anderlecht kan nog verbazen, maar niet tegen ons"

  Malaga plaatste zich voor de CL na winst tegen Panathinaikos.

  Malaga kan morgenavond een gouden zaak doen in Brussel. Bij de Spanjaarden speelt een oude bekende van de Belgische competitie: Oguchi Onyewu. Hij hoopt op zijn eerste speelminuten.

  Oguchi Onyewu is 30 intussen. Na omzwervingen bij Milan, Twente en Sporting is de Amerikaanse verdediger in Malaga geland. Sporting leent hem uit. "Malaga heeft een aankoopoptie", zegt Onyewu in La Dernière Heure. "Ik wil hier graag langer dan een jaar blijven."

  Onyewu rondde vorig seizoen af met een blessure en wacht nog op zijn eerste speelminuten. "Ik moet geduld hebben. De concurrentie is groot (met onder meer Demichelis, red) en ik moet elke dag op mijn beste niveau presteren. Maar ik ben er zeker van dat ik mijn kans zal krijgen."

  De Amerikaan is op zijn hoede voor Anderlecht. "We mogen Anderlecht niet onderschatten. Paars-wit kan nog verbazen in deze poule van de Champions League, maar niet tegen ons. In Spanje staan we niet voor niets voor Real Madrid in de stand." Malaga is derde in de Primera Division.

  "Drie punten zou fantastisch zijn, uiteraard"

  Malaga komt met een koffer vol vertrouwen naar Brussel, na de 3-0 tegen Zenit op de eerste speeldag van de CL en de 4-0 van afgelopen weekend tegen Betis Sevilla.

  "Op de eerste speeldag pakte Anderlecht een belangrijk punt in Milaan. Het is toch een moeilijke ploeg", zegt de Portugese flankspeler Eliseu. "Wij zijn echter in vorm en spelen goed. We zullen op de afspraak zijn."

  "Drie punten in Brussel zou fantastisch zijn, uiteraard. Maar Anderlecht is thuis heel sterk. De spelers hebben veel ervaring in Europa." Malaga mist wel de Fransman Toulalan morgenavond. Hij is geblesseerd.