• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "Ik heb nog een paar crossen nodig"

  Pauwels in Kalmthout: "Jammer genoeg kon ik als prof nog nooit voor eigen volk winnen."

  Kevin Pauwels heeft in het eerste echte crossweekend nooit meegedaan voor de bloemen. "Mijn conditie moet nog iets beter", geeft de veldrijder van Sunweb-Revor toe.

  Pauwels werd eergisteren vijfde in Neerpelt en een dag later zesde in Kalmthout. "Zondag voelde ik me een stuk beter dan zaterdag. Dus ik twijfel zeker niet."

  "In Kalmthout, voor eigen volk, wil ik natuurlijk altijd winnen. Als prof lukte me dat jammer genoeg nog niet. De omloop ligt er altijd iets te snel bij, met weinig mogelijkheden om plaatsen goed te maken."

  "Door al dat wringen raakte ik in het begin niet vooraan. Dat lukte me uiteindelijk toch. Maar in de slotronde schoot ik uit mijn klikpedaal. Daardoor glipte Van der Haar me voorbij, maar die moest het gat laten vallen op de eerste drie renners. Ik zat met overschot in zijn wiel, maar kon er niet voorbij."

  Twijfels heeft onze landgenoot niet na het eerste dubbelweekend: "Ik merk dat de conditie nog iets beter moet. Ik heb nog wat extra wedstrijden nodig om er helemaal te staan. Maar dat was de voorbije jaren ook zo."