• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mirallas: "Sneller aangepast dan verwacht"

  Kevin Mirallas heeft zijn draai snel gevonden in Engeland.

  Kevin Mirallas heeft bij Everton snel een basisplaats veroverd. Zaterdag had hij een voet in twee doelpunten tegen Southampton (3-1). "Nog enkele matchen en dan ben ik topfit", zegt de Rode Duivel.

  Kevin Mirallas maakte in augustus de overstap van de Griekse naar de Engelse competitie, met succes.

  "De aanpassingsperiode is veel korter dan ik vooraf had gedacht en dat heeft twee redenen", zegt Mirallas op de website van zijn club Everton.

  "Enerzijds helpen m'n ploegmaats me veel. Ze praten veel met mij en steunen me. Het gaat allemaal veel beter dan ik vooraf had verwacht."

  "Anderzijds heeft de coach me al veel laten spelen. Ik stond al drie keer in de basis in de Premier League en dat helpt mij bij mijn aanpassing."

  "Nog enkele matchen en ik ben topfit"

  "Fysiek ben ik nog niet top", zegt Kevin Mirallas, die zich vorig seizoen tot topschutter kroonde in Griekenland.

  "De coach beseft dat ik geen volledige voorbereiding achter de rug heb, omdat ik een probleem had met mijn knie. Ik wil m'n achterstand wegwerken door veel wedstrijden te spelen. Ik heb nog enkele matchen nodig om topfit te worden."

  "Ik wist vooraf dat de Premier League fysiek een veeleisende competitie was. Ik was mentaal voorbereid. Maar ik ben snel en zo ontwijk ik harde tackles."