• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mbokani riskeert schorsing: "Excuses club/speler"

  Anderlecht-Lokeren kan nog een staartje krijgen voor Mbokani.

  Misschien moet Anderlecht straks Dieumerci Mbokani met een schorsing missen. Die plantte zaterdag tegen Lokeren zijn voet in het gezicht van Killian Overmeire. Voor Stef Wijnants moet Mbokani geschorst worden. Anderlecht en de speler excuseren zich in een persbericht.

  Killian Overmeire maakte vlak voor de rust een fout op Dieumerci Mbokani. Zowel de Lokeren-aanvoerder als de Anderlecht-spits vielen op de grond, waarna Mbokani natrapte.

  De Nederlandse ref Makkelie zag het voorval niet, zodat het bondsparket op basis van de tv-beelden alsnog een straf kan vragen. Het parket bekijkt de zaak deze week.

  Als Mbokani vervolgd wordt, moet hij ten vroegste op 16 oktober voor het Sportcomité verschijnen. Zondagnamiddag voor de topper bij Standard is hij er dus sowieso bij.

  Mbokani is zich van geen kwaad bewust. Via zijn entourage liet hij weten dat die trap helemaal niet vrijwillig was. Hij had geen reden om zich te revancheren en excuseerde zich op het veld ook bij Overmeire (foto).

  Die laatste dacht in eerste instantie ook dat het geen kwade wil was. "Maar ik kreeg na de match zo veel reacties van vrienden en journalisten op mijn gsm, dat ik de beelden nog eens bekeken heb. En ik moet hen gelijk geven. Het was vrijwillig", zegt hij in de kranten.

  "Over een straf spreek ik me niet uit, maar het was geen fair play. En het is niet zo dat ik met hem in de clinch gegaan was of dat we hem te hard aanpakten."

  Wijnants: "Mbokani moet geschorst worden"

  "Het is niet de eerste keer dat dit Mbokani overkomt", zegt Sporza-journalist Stef Wijnants in zijn voetbalanalyse.

  "Veel excuses zijn er niet voor. Het was niet zo dat z'n voetje in de lucht bleef hangen, het was een tik. Frustratie, maar waarom weten we niet."

  "Daar is maar één sanctie voor: rood. Ik ben razend benieuwd wat de scheidsrechterscommissie hiermee gaat doen: hij móét gewoon geschorst worden."

  "En nog meer benieuwd ben ik naar de verdediging van Anderlecht. Want vorig seizoen verdedigde Anderlecht Wasilewski na een zoveelste elleboogstoot wel heel ver, tegen alle principes in."

  "Als Mbokani geschorst wordt, dan heeft Anderlecht een probleem in de spits. Want Cyriac is nog niet fit en met Tom De Sutter alleen zie ik het niet zitten."

  Excuses van club en speler in persbericht

  Anderlecht heeft vanmiddag kort gereageerd met een persbericht op het incident: "Naar aanleiding van het ongelukkige contact dat plaatsvond tijdens de thuiswedstrijd van zaterdag hebben het bestuur van RSC Anderlecht en Dieumerci Mbokani de spelfase herbekeken. De club en de speler bieden hun welgemeende excuses aan aan Killian Overmeire, zoals de RSCA-aanvaller overigens onmiddellijk al deed na de ongelukkige actie."