• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Malaga: "Financiële crisis was niet zo erg"

  Voor de transfer van Javier Saviola (ex-Barcelona en -Real) hoefde Malaga geen transfersom te betalen.

  Malaga, woensdag tegenstander van Anderlecht in de Champions League, doet het sportief goed. "En financieel zitten we weer op het juiste spoor", klinkt het bij de nummer drie in de Spaanse competitie.

  Malaga heeft een geslaagde repetitie achter de rug voor de Champions League-wedstrijd van woensdag in Anderlecht. Betis ging zaterdag met 4-0 voor de bijl. In de competitie staat Malaga op de derde plaats.

  Vorige zomer zag het er benard uit voor Malaga. De Qatarese eigenaar had de geldkraan dichtgedraaid, topspelers als Cazorla en Rondon vertrokken en de UEFA betaalde de Europese premies niet uit.

  Ondertussen werkt Malaga hard aan de boekhouding. "Nu zitten we weer op het juiste spoor", zegt algemeen directeur Vicente Casado.

  "Ik denk dat de crisis ons op het veld niet verzwakte, integendeel. Ze verenigde iedereen. We moesten nu eenmaal aan die Europese regels voldoen en we stuurden de club in een andere richting door transfervrije spelers te halen."

  Malaga gaf vorige zomer "slechts" 800.000 euro uit voor aanvaller Roque Santa Cruz (van Manchester City). Voor Javier Saviola (Benfica) en Oguchi Onyewu (Sporting) hoefde de club niets te betalen.

  Aan de transfers van Rondon (naar Kazan) en Cazorla (Arsenal) verdiende Malaga bijna 30 miljoen euro.

  "Werken nu met een budget in evenwicht"

  Malaga ontkent dat sjeik Abdullah Al Thani de club van de hand wil doen. "Maar er was wel onduidelijkheid. Van buitenaf leek de crisis erger dan we intern aanvoelden."

  "De sjeik kan nog altijd investeren. Maar we werken nu met een budget in evenwicht, met doordachte aankopen", zegt Vicente Casado.