• home
 • video
 • pas verschenen

  Europa wint Ryder Cup na schitterende remonte

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Europa heeft na een onwaarschijnlijke comeback de Ryder Cup golf gewonnen. De Europeanen maakten op de slotdag een 10-6-achterstand goed tegen de VS en verlengen zo hun titel.

  De Europeanen stonden voor een haast onmogelijke opdracht, maar toen ze de eerste vier singles wonnen, groeide de hoop. Onze landgenoot Nicolas Colsaerts, 35e in de wereld, moest zich als eerste Europeaan gewonnen geven. Hij verloor zijn partij tegen Dustin Johnson.

  Bij 10-11 had Europa vier zeges nodig. Met nog drie duels kwam het 13-12 voor, maar de Amerikanen stelden weer gelijk. In een onwaarschijnlijk slot behaalde de Duitser Kaymer het beslissende punt.

  Colsaerts: "Een spannende strijd tegen Johnson"

  Colsaerts beleefde in Chicago een van de machtigste weken van zijn leven, hoewel hij zijn laatste wedstrijd verloor van Dustin Johnson.

  "Het was bijzonder spannend", zei de Belg. "Johnson en ik ontwikkelden een soortgelijk spel. Hij gaf me twee holes en ik gaf hem er twee. Maar wanneer je zes of zeven holes voor het einde achterstaat, mag je niks meer weggeven. Toen hij op de 16e hole een birdie sloeg, kon ik simpelweg niet meer volgen."

  Ondanks zijn nederlaag mocht Colsaerts trots zijn. "Het is voor mij persoonlijk een beetje een triest einde, maar het is toch een leuke week geweest."