• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Buyens: "Vertrouwen in coach Jans is er nog"

  Yoni Buyens: "Wat gezegd werd, houden we binnenskamers."

  Standard zoekt naar antwoorden na een 0 op 12 in de competitie. Middenvelder Yoni Buyens vertelt bij Sporza radio hoe de nederlaag bij Kortrijk verwerkt werd. De hele groep zat samen en kon zijn mening kwijt.

  Vier competitienederlagen na elkaar is niet goed voor de sfeer. "Ja, de sfeer is toch wat bedrukt", vertelt Yoni Buyens.

  "We hadden vanochtend een groepsgesprek en iedereen kon kwijt hoe hij dacht over wat we meemaken. Wat gezegd werd, houden we binnenskamers. Het belangrijkste is dat we weten dat we het zondag op het veld moeten doen."

  En zondag, dan komt Anderlecht op bezoek. "We moeten proberen om vanaf de aftrap goed te spelen. Zo willen we de fans achter ons krijgen, die mogen zich niet tegen ons keren, anders wordt het bijzonder moeilijk."

  Na het 2-1-verlies bij Kortrijk nam Standard-coach Ron Jans de schuld op zich. "Het siert onze coach dat hij dat deed, maar hij staat niet op het veld, daar staan wij, de spelers", zegt Buyens. "En wij moeten zelf in de spiegel kijken."

  "Voor de spelers die ik erover sprak en ook voor mezelf is het vertrouwen in de coach nog zeker daar. In de matchen loopt het gewoon overal fout waar het fout kan lopen. Dat is frustrerend. We hebben ook wel al veel pech gehad."

  "Op momenten dat het moeilijk gaat, hebben we misschien wel te weinig spelers die de match in handen nemen", zegt Buyens nog.