• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen is voor u de Flandrien van 2012

  Tom Boonen heerste dit jaar opnieuw in de klasseiklassiekers.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Tom Boonen heerste dit jaar opnieuw in de klasseiklassiekers.

  Video player inladen ...
  Morgen wordt bekendgemaakt wie de trofee van Flandrien 2012 krijgt. Voor de Sporza-surfer is er geen twijfel mogelijk: Tom Boonen. Hij kreeg 5 keer zoveel stemmen als de tweede, Philippe Gilbert. Bekijk de topmomenten van de vijf genomineerden nog eens.

  Meer dan 40.000 keer werd er gestemd in onze poll en ruim 31.000 van de stemmen waren voor Tom Boonen. Die heeft dan ook een fantastisch jaar achter de rug, met vooral een fenomenaal voorjaar.

  Boonen won onder meer de E3 Harelbeke (voor de vijfde keer), Gent-Wevelgem (voor de derde keer), de Ronde van Vlaanderen (voor de derde keer) en Parijs-Roubaix (voor de vierde keer) en werd in Geel Belgisch kampioen (voor de tweede keer).

  Philippe Gilbert (foto) werd tweede met 6.000 stemmen. De veelvraat van 2011 reed een onopvallende eerste helft van 2012, maar was in het najaar sterk, met twee ritzeges in de Vuelta en winst op het WK als hoogtepunt.

  Op de derde plaats zet u Thomas De Gendt, die indruk maakte met een derde plaats in de Ronde van Italië en ritwinst in die Giro op de moordende flanken van de Stelvio. Voor de Giro had hij ook al een rit in Parijs-Nice gewonnen.

  Veldrijder Niels Albert werd vierde. Hij zag door een blessure zijn klassementen in rook opgaan, maar werd in Koksijde voor de tweede keer wereldkampioen. Op het Belgisch kampioenschap pakte hij zilver.

  Jurgen Van den Broeck sluit de rij. Na zijn pech in de Tour van 2011 stond hij er dit jaar weer. Hij toonde heel wat aanvalslust en viel met een vierde plaats maar net naast het podium.