• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "We bereiden Anderlecht voor mét Ron Jans"

  Ron Jans en de Standard-spelers weten wat hen te doen staat tegen Anderlecht.

  Standard houdt zijn coach Ron Jans de hand boven het hoofd, van de week nog zeker. "Als het zondag ook misgaat tegen Anderlecht, zien we dan wel", luidt het. Stef Wijnants raadt voorzitter Duchâtelet toch bescherming aan.

  Na negen speeldagen houdt Standard nog welgeteld vier ploegen achter zich in de stand. Het telt tien punten, amper vier meer dan nummer 15 Waasland-Beveren. De competitienederlaag in Kortrijk (2-1) is de vierde op een rij.

  In de aanloop naar de topper tegen Anderlecht zondagnamiddag houdt de Standard-top coach Ron Jans de hand boven het hoofd. "Als het tegen Anderlecht ook misgaat, zien we dan wel. We bereiden de match voor met onze trainer", zegt technisch directeur Jean-François de Sart in de kranten.

  "Een gebrek aan vertrouwen kan het probleem zijn. Ik weet het eigenlijk niet. We moeten het er van de week zeker over hebben."

  "We gaan binnen de club alles eens goed bekijken en zoeken naar oplossingen. Je kunt er ook niet naast kijken dat we veel pech hebben gehad in de laatste matchen. We hadden die ook kunnen winnen. We hebben kwaliteit genoeg in de kern."

  Wijnants: "De hel zal branden zondag, positief of negatief"

  Valt het eerste trainersontslag straks in Luik te noteren?  Sporza-journalist Stef Wijnants twijfelt er sterk aan in zijn analyse van het voorbije weekend. "Want voorzitter Roland Duchâtelet haalde Ron Jans persoonlijk naar Standard", benadrukt hij.

  "Dat betekent dat Standard Jans heus niet zomaar laat vallen. Maar ik raad Duchâtelet aan om bescherming mee te nemen zondag. Stel dat Standard verliest."

  "Het vuurtje op Sclessin is aangestoken en hopelijk voor de club wordt het gestopt. Maar het moet gezegd: Jans heeft geen weelde in zijn kern, al denkt Duchâtelet daar helemaal anders over."

  "Wie denkt dat Standard een rol van betekenis zal spelen, is fout. Al denkt Duchâtelet dat de club de titel kan pakken. Maar één ding vergeet Duchâtelet: zijn ex-club STVV is Standard niet. De hel zal branden op Sclessin zondag. In positieve of negatieve zin."

  Meer over de malaise bij Standard vanavond in Extra Time

  Extra Time schotelt u vanavond een reportage voor over AA Gent-Club Brugge. Carlos Bacca bereidde de match voor op PlayStation. Verder ontvangen Frank Raes en Filip Joos aan hun tafel Johan Boskamp, Wesley Sonck en Roland Duchâtelet. De Standard-voorzitter komt uitleg geven bij de moeilijke competitiestart.

  Stem om 21.37u af op Canvas!