• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook in Kalmthout sprint Nys sneller dan Albert

  Sven Nys klopt voor de tweede dag op rij Niels Albert in de spurt.

  Sven Nys heeft twee op twee gescoord dit weekend. Na de GP Neerpelt zaterdag won hij vandaag de Bosduincross in Kalmthout, voor Niels Albert en Tom Meeusen.

  Op het snelle parcours in de bossen van de Noorderkempen bleef een grote groep lange tijd bijeen. Halverwege de koers zette Albert een versnelling in en vijf renners konden volgen: Nys, Meeusen, Pauwels, Wellens en Van der Haar.

  Afscheiding kwam er pas in de laatste ronde, toen Albert opnieuw aan de kop ging sleuren. Nys en Meeusen klampten aan, achter Meeusen viel een gat. Albert kwam als eerste uit de laatste bocht, maar Nys spurtte weer sneller.

  Nys: "Ik had meer vertrouwen dan in Neerpelt"

  Sven Nys: "Ik had meer vertrouwen dan in Neerpelt (zaterdag, red). Maar dit is een wedstrijd die alle kanten op kan. Hier kun je niet op dezelfde manier koersen als zaterdag. Op zo'n snel parcours moet je heel alert zijn, vooraan zitten en niet te veel krachten verspillen om het af te kunnen maken. En dat is vandaag gelukt."

  Niels Albert:
  "Het ligt aan mezelf dat ik niet win. Ik had de verkeerde tubes gekozen en moest twee keer wisselen. En dan reed ik mijn pedaal kapot op een wortel. Op anderhalve ronde van de finish moest ik dus weer wisselen. Dat heeft krachten gekost. In Neerpelt verloor ik de spurt met een fietslengte, nu met een halve. Ik kom dichterbij."