• home
 • video
 • pas verschenen

  Jans: "Ik zal oplossingen moeten vinden"

  Ron Jans schuwde het contact met de Standard-fans niet na de 2-1 in Kortrijk.

  Bij Standard loert de crisis nu toch wel heel nadrukkelijk om de hoek na de vierde competitienederlaag op een rij, op het veld van Kortrijk.

  "We hebben gespeeld om te winnen, maar die ene counter nekt ons", zei de Luikse coach Ron Jans. "Bij die fase stonden we achterin helemaal verkeerd."

  "Ik heb tijdens de rust bepaalde wissels doorgevoerd en hoopte daarmee meer de zijkanten te kunnen benutten, maar het hielp niet. Ik draag dus de verantwoordelijkheid. Ik zie mezelf niet als het probleem, maar het is uiteraard wel mijn taak om oplossingen te vinden."

  "Maandag gaan we bij elkaar zitten en moet alles op tafel. Of ik de handdoek gooi? Neen, die blijft in de badkamer. Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft."

  Van Damme: "We moeten nu winnen van Anderlecht"

  Ook Jelle Van Damme moest zich neerleggen bij de 0 op 12. "Kortrijk heeft nog eens getoond hoe sterk het is op de counter", reageerde de Luikse kapitein.

  "Ze kropen met tien man terug in hun zestien, met een dubbele lijn. Dan moet je de bal snel laten rondgaan en het spel breed houden. De coach zei na de match dat hij dit op zich neemt, omdat we na de rust met drie achterin speelden, maar kijk: je wint samen en verliest samen."

  "Iedereen moet voor zichzelf uitmaken of hij er genoeg voor doet en volgende week moeten we op Sclessin winnen van Anderlecht. Zo simpel is het gewoon."

  Buyens: "De teleurstelling is enorm groot"

  De ontgoocheling droop van het gezicht van Yoni Buyens. "Hoe hard dit aankomt? Niet te beschrijven. Het is moeilijk om momenteel iets te zeggen", sprak hij.

  "We hebben niet echt kansen gecreëerd. Wel voorzetten getrapt, maar die waren niet gevaarlijk. KVK was sterker in de lucht en over de grond kwamen we er niet door. Het was gewoon niet genoeg."

  "We hebben ook niet genoeg karakter getoond door met de hele ploeg te drukken. De teleurstelling is enorm groot, maar niemand twijfelt aan de coach. De spelers moeten naar zichzelf kijken, want tegen tien man moet je het afmaken."