• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts deelt in Europese malaise in Ryder Cup

  Nicolas Colsaerts verloor aan de zijde van Sergio Garcia.

  Op de tweede dag van de Ryder Cup zijn de Europeanen er niet in geslaagd hun achterstand op de VS goed te maken. De Amerikanen leiden nu nog steviger: 10-6. Na zijn weergaloze prestatie van vrijdag heeft Nicolas Colsaerts die lijn niet kunnen doortrekken, hij verloor zijn twee duels.

  Onze landgenoot Nicolas Colsaerts kon zijn geweldige vorm van vrijdag niet bevestigen. Hij verloor zijn twee duels: in de foursomes met de Spanjaard Sergio Garcia en in de fourballs met de Schot Paul Lawrie.

  Na de nederlaag van Colsaerts en Lawrie zag het er heel slecht uit voor Europa, maar de duo's Garcia/Donald en Poulter/McIlroy bezorgden Europa nog twee belangrijke punten met het oog op de 12 enkelmatchen van zondag.

  De Amerikanen kregen trouwens hoog bezoek op zaterdag. De voormalige presidenten van de Verenigde Staten, George W. Bush en zijn vader George H.W. Bush, brachten een bezoek aan Medinah.

  Colsaerts: "Het is een groot verschil"

  Nicolas Colsaerts is zaterdag na zijn weergaloze debuut weer op aarde geland. Hij verloor zijn foursome en fourball. "Het is een groot verschil. Je bent niet trots als je een punt verliest."

  In de foursome met Garcia sloeg de Belg de bal in het water op de 17e hole. "We hadden onszelf net nog een kans gegeven om de match nog te winnen."

  "Dat zijn momenten dat je graag wat meer ervaring in de Ryder Cup hebt." Garcia probeerde Colsaerts te troosten, maar de blik op het gezicht van onze landgenoot sprak boekdelen.

  In zijn fourball kon Colsaerts nog een half punt redden op de laatste hole, maar hij miste zijn putt. "Dat is frustrerend. Mijn putts zagen er goed uit, maar vielen niet. Ja, dat is pijnlijk."