• home
 • video
 • pas verschenen

  Tavares: "Klaar om Standard iets bij te brengen"

  Standard hoopt zondag in Kortrijk uit de negatieve spiraal te geraken. Coach Ron Jans heeft er alvast een troef bij: verdediger Yohan Tavares is weer fit en zit voor het eerst in de selectie. "Hij is een echte leider", klinkt het.

  "Zeggen dat het een opluchting is, zou overdreven zijn. Maar het is goed dat ik achterin kan kiezen", vertelt Jans in La Dernière Heure.

  "Tavares is een leider: ik hou van zijn coaching, maturiteit, persoonlijkheid en rust. Hij verdedigt erg sterk, voetbalt simpel en leest het spel goed, vooral bij centers. Hij is niet ruw, maar wel intelligent. Op z'n Portugees."

  Tavares (24) zelf staat te popelen om aan zijn Luiks avontuur te beginnen. "Ik kan niet wachten om mij te bewijzen voor Standard", glundert hij.

  "Ik train nu drie weken mee met de groep en voel me fysiek uitstekend. Ik heb ritme opgedaan en heb het gevoel en de automatismen teruggevonden. Ik ben klaar, of het nu voor 90 minuten is of om tijdens de match in te vallen."

  Tavares kwam afgelopen zomer over van het Portugese Beira Mar. "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Ondanks mijn meniscusletsel geloofde Standard in mij. Ik hoop dat ik hen nu iets kan bijbrengen."