• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys klopt Albert in de GP van Neerpelt

  Sven Nys klopt wereldkampioen Albert in de spurt.

  Het veldritseizoen trekt zich dit weekend echt op gang, en de grote namen zijn meteen al op de afspraak. Zo draaide de cross in Neerpelt uit op een duel tussen Belgisch kampioen Sven Nys en wereldkampioen Niels Albert. Nys trok aan het langste eind.

  Sven Nys had er duidelijk zin in en stak het vuur aan de lont. Hij kreeg Rob Peeters en Tom Meeusen mee, maar beide Telenet-Fidea-renners vielen weg door pech.

  Niels Albert leidde de achtervolging in zijn regenboogtrui en
  schudde de rest van het pak van zich af. Gestaag knabbelde hij aan zijn achterstand en hij dichtte ook de kloof.

  Met zijn tweeën gingen ze de laatste ronde in. Albert bepaalde het tempo en probeerde Nys te lossen, maar er kwam een spurt. Nys had nog de sterkste benen en ging aan de haal met de zege. Klaas Vantornout reed naar de derde plaats.

  Voor Sven Nys is het zijn vijfde overwinning in Neerpelt. Ook in 2010 en 2011 was de Landbouwkrediet-renner de sterkste.

  Sven Nys: "Toch even getwijfeld"

  Sven Nys wou in Neerpelt weten waar hij stond, nadat hij in een Zwitserse cross pas elfde was geworden.

  "Ik heb geen cinema gespeeld de laatste weken. Het is niet van mijn gewoonte om slecht aan het seizoen te beginnen en dat was in Zwitserland wel het geval. Ik heb toch even getwijfeld."

  "Maar ik voelde vandaag meteen dat het goed zat. Zelfs toen ik mijn eigen tempo reed, konden de anderen niet volgen. Toen Niels seconde per seconde naderde, heb ik even wat gas teruggenomen. Omdat ik wist dat ik in de spurt kon winnen."

  Niels Albert: "Sven was beter en wint verdiend. Ik miste mijn start en dat is op een parcours als dit fataal. Toen ik weer in het wiel van Sven raakte, maakte ik ook nog eens een foutje in de zandbak. Misschien miste ik wat frisheid in deze wedstrijd."

  Uitslag:

  1. Sven Nys in 56'41"
  2. Niels Albert
  3. Klaas Vantornout 
  4. Dieter Vanthourenhout
  5. Kevin Pauwels
  6. Bart Wellens
  7. Bart Aernouts
  8. Tom Meeusen
  9. Marcel Meisen (Ned)
  10. Radomir Simunek (Tsj)
  11. Rob Peeters
  12. Wietse Bosmans