• home
 • video
 • pas verschenen

  Rodriguez wint uitgeregende Ronde van Lombardije

  Rodriguez was de sterkste in een kletsnatte Ronde van Lombardije

  De Spanjaard Joaquim Rodriguez heeft solo de Ronde van Lombardije gewonnen. De hevige regen zorgde voor de nodige heroïek, maar ook voor vele valpartijen. Zo viel wereldkampioen Philippe Gilbert letterlijk weg.

  De regen eiste een hoofdrol op in deze klassieker, een van de monumenten op de wielerkalender. Philippe Gilbert wou graag zijn regenboogtrui showen, maar hij viel op het natte wegdek in de afdaling van de Muro di Sormano (zie Lees ook).

  Op die klim hadden mannen als Rodriguez, Contador en Nibali aan de boom geschud, alleen Romain Bardet bleef van elf vroege vluchters over op de top, maar ook hij werd snel ingerekend.

  Kevin De Weert deed ook nog een gooi naar glorie en reed weg van de favorieten. Maar ook de Quick Step-Omega Pharma-Belg viel letterlijk weg.

  Op de laatste klim versnelde Joaquim Rodriguez in de felle regen, die zelfs de tv-uitzending ontregelde . De Spanjaard hield tijdens de afdaling en in de laatste kilometers stand. Samuel Sanchez won even later de spurt om de tweede plaats.

  Rodriguez: "Mooiste overwinning"

  Joaquim Rodriguez was in de wolken."Dit is de mooiste zege uit mijn carrière. Ik voelde me vandaag in topvorm. Toen ik zag dat mijn concurrenten moe werden wist ik dat ik kon winnen. Ik reed voor de zege hier, maar ook om eerste te worden op de WorldTour-ranking. Dat is allebei gelukt: een fantastische dag."

  "Voor mij was dit een perfect seizoen: eerste in de Waalse Pijl, tweede in de Giro, derde in de Vuelta en nu dit. Ik moet mijn Katjoesja-ploeg bedanken. Ze hebben heel het seizoen lang keihard gewerkt."

  Rodriguez is eerste Spanjaard op erelijst

  Joaquim Rodriguez is de eerste Spanjaard op de erelijst van de Ronde van Lombardije. Hij wordt ook de eindwinnaar in de WorldTour, waar hij de leiding afsnoept van Bradley Wiggins. De WorldTour trekt wel nog naar China, maar Wiggins gaf al aan die koers links te laten liggen.