Anderlecht klopt Lokeren, eerste zege voor Cercle

za 29 september 2012 21:57
Anderlecht nadert tot op één punt van Brugge.
Anderlecht nadert voorlopig tot op een punt van Club na een vlotte zege tegen Lokeren. Genk schuift mee op en de grootste ontlading was bij Cercle, dat Charleroi klopte.

Anderlecht heeft een goeie repetitie gehouden voor de CL-match tegen Malaga. Het zette Lokeren weg met 3-0 en legt de druk bij Club. De kampioen wachtte wel tot na de rust om de score te openen.

Racing Genk volgt mee in het zog van Anderlecht. Het wist tegen KV Mechelen een vroege achterstand weg te vegen, 2-1. De Ceulaer werd matchwinnaar.

Beerschot heeft na vier competitiezeges weer verloren. Bergen ging op een diefje met de zege aan de haal door de late 1-0.

Na de bekeruitschakeling kreeg Lierse weer een tik. Het werd in eigen huis overklast door Zulte Waregem, met duidelijke 1-4-cijfers.

Het spektakelstuk van de avond was OH Leuven  - Waasland-Beveren, waarin zes goals vielen na de rust. OHL vierde een 5-2-overwinning tegen Waasland-Beveren dat voorlaatste blijft.

En Waasland-Beveren voelt hekkensluiter Cercle naderen, want dat klopte Charleroi met 1-0. Cercle zocht tot in de slotfase naar een bevrijdend doelpunt en toen scoorde Rudy met wat geluk.