• home
 • video
 • pas verschenen

  "Cercle speelt nu al de match van de redding"

  Cercle Brugge krijgt tegen Charleroi een nieuwe kans om de ommekeer in te luiden. "Als we vanavond niet winnen, is het echt crisis", beseft Tim Smolders. Maar het vertrouwen is er nog. Charleroi ervaart voor het eerst dit seizoen de favorietenrol.

  Met één punt uit acht wedstrijden staat bij Cercle het water aan de lippen. De wedstrijd tegen Charleroi is voor de laatste in de stand opnieuw cruciaal om de voeling met de concurrentie niet helemaal te verliezen.

  "We moeten er niet flauw om doen: dit is nu al de match van onze redding", vertelt middenvelder Tim Smolders in Sudpresse.

  "We moeten alleen een déclic maken om ons seizoen te lanceren. Ik hoop dat die er met onze zege in de beker gekomen is, ofwel tegen Charleroi zal volgen. Er is geen tijd meer. Als we nu verliezen, is het echt crisis."

  "Persoonlijk voel ik nog veel voor Charleroi, maar we wachten hen op met het mes tussen de tanden. Ik hoop dat iedereen beseft dat het ernstig is."

  Peeters: "We zijn nog samen in dit verhaal"

  Ook op Cercle-trainer Bob Peeters begint de benarde situatie te wegen. "Twee weken geleden, tussen Waasland-Beveren en Lokeren, ben ik mezelf tegengekomen", geeft hij toe in Het Laatste Nieuws.

  "Op training zie ik scherpte, goeie wil, soms uitstekend voetbal. En in de matchen is alles ineens veel minder. Dan weet je dat het tussen de oren zit."

  "Maar ik ben de rust gaan opzoeken en ben weer ontspannen. Als je ziet hoe de groep na de bekerzege in Hoogstraten naar mij kwam en zei: "Eindelijk, het is ons gelukt", dan weet ik: we zijn nog allemaal samen in dit verhaal."

  Ferrera: "Groep op verantwoordelijkheden gewezen"

  Zeker is wel dat Cercle zal moeten zwoegen voor de drie punten. Charleroi heeft er ook geen op overschot en brengt de laatste weken goed voetbal. Trainer Yannick Ferrera ervaart voor het eerst dit seizoen de favorietenrol.

  "Voor het seizoen zouden we tegen Cercle nooit favoriet zijn. Nu hoor ik de mensen voor het eerst zeggen dat Charleroi absoluut moet winnen."

  "We gaan ook voor winst, maar het is geen drama als we met een punt terugkeren. Ik heb mijn spelers voor hun verantwoordelijkheden gesteld. Ik hoop dat dat zijn vruchten zal afwerpen."