• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters: "WNBA-titel maakt plaatje compleet"

  "Ik had dit seizoen een vervelende blessure aan mijn achillespees."

  Ann Wauters speelt vandaag haar 200e match in de WNBA: onze landgenote begint dan met Seattle Storm aan de play-offs. "We kunnen de verrassing zijn."

  In de halve finale van de Western Conference nemen Wauters en co het op tegen Minnesota Lynx, de regerende kampioen én beste team in de competitie. 

  "Minnesota is de favoriet en daar ligt onze kans. De vorm is er en ik denk dat we kunnen verrassen", zegt Wauters in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  "Ik hoop mijn verblijf in de States nog wat te kunnen rekken, voor ik een nieuwe campagne in Europa begin bij Galatasaray in Turkije."

  Ann Wauters won in Europa al alles wat er te winnen valt, in 2012 met Valencia nog de Euroleague en de Spaanse titel. In haar zevende WNBA-seizoen droomt ze van een eerste titel.

  "Met San Antonio was ik al Western Champion en speelde ik al een WNBA-finale. Een titel zou het plaatje compleet maken. Daarom tekende ik ook voor twee jaar in Seattle."

  Het reguliere seizoen verliep stroef: "We kwamen pas op het einde van de reguliere competitie onder stoom. Ik sukkelde met een vervelende achillespeesblessure en (vedette) Lauren Jackson kwam pas na de Spelen terug, vandaar."