• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke loopt sleutelbeenbreuk op

  Voor Vanmarcke is het een tweede opdoffer na het missen van het WK (archief).

  Voor Sep Vanmarcke is de tweede rit in de Eurometropool Tour slecht afgelopen. De Garmin-renner heeft bij een valpartij zijn linkersleutelbeen gebroken. "Ik ben in een wegverzakking gereden", zegt de Garmin-renner bij Sporza Radio.

  Het seizoen eindigt dus in mineur voor de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad.  Vanmarcke kwam al na 75 kilometer ten val in de rit van Antoing naar Poperinge en moest opgeven.

  "Het was een nerveus moment in de koers en in een smalle straat kon ik een kleine wegverzakking niet vermijden. Ik ging tegen de grond en kreeg ook nog eens enkele andere renners over me."

  "Ik voelde meteen dat mijn sleutelbeen geraakt was. Ik had het nog nooit gebroken, maar je merkt dat je dezelfde beweging doet die iedereen maakt. Zaterdag word ik al meteen geopereerd."

  Voor Vanmarcke is de sleutelbeenbreuk een tweede opdoffer nadat hij niet geselecteerd werd voor het WK. "Jammer, want ik wou me nog laten zien in de Franco-Belge en Parijs-Tours. "

  "Daarna zat 2012 er sowieso op en ging ik tot eind oktober rusten. Van deze breuk moet ik een maandje revalideren, dus dat maakt weinig verschil. Het heeft geen invloed op komend seizoen."

  Heeft Vanmarcke al een nieuwe ploeg? "Ik weet dat alles bijna in orde is, maar ik laat het aan mijn nieuwe ploeg om daarover te communiceren."