• home
 • video
 • pas verschenen

  Rousseaux: "Uitdaging is groot voor Roeselare"

  Roeselare-coach Emile Rousseaux is klaar voor de uitdaging (archief).

  Roeselare wil na enkele magere jaren weer naar de Belgische volleybaltop toegroeien. Dat wordt de opdracht voor de nieuwe coach, Emile Rousseaux. Ook bij kampioen Maaseik zwaait met Brecht Van Kerckhove een nieuwe trainer de plak.

  Rousseaux krijgt er bij Roeselare alvast een handvol nieuwe spelers bij. De nieuwe coach vat het nieuwe seizoen onverschrokken aan.

  "Als opvolger van Dominique Baeyens sta ik voor een grote uitdaging, maar ik ben er klaar voor", zegt Rousseaux bij Sporza radio. "Met de nieuwe spelers wil Roeselare weer beter doen."

  "In België steekt Maaseik boven de rest uit. Ze steunen op continuïteit en zijn favoriet voor de titel. Wij willen stapsgewijs groeien en aanleunen bij het niveau van Maaseik."

  Maaseik: "Niet veel veranderd"

  Ook kampioen Maaseik heeft een nieuwe coach. Brecht Van Kerckhove volgt Vital Heynen op. Is hij er klaar voor? "Ja, want eigenlijk veranderde er niet zo veel. Toen ik nog onder Vital werkte, had ik ook veel verantwoordelijkheid."

  "Naarmate het jaar vordert, zal de druk op mij wel groter worden. Maar dat duwt me net vooruit. Onze kern wijzigde ook niet veel. Er zijn maar twee nieuwkomers: een middenman en een spelverdeler."

  "Volgens mij zullen wij bovenin strijden met Roeselare, Asse-Lennik en Antwerp. We gaan een mooie competitie tegemoet", zegt Van Kerckhove nog.

  Asse-Lennik: "Nieuwe ploeg op het veld"

  Asse-Lennik was de voorbije twee jaar de belangrijkste uitdager van Maaseik. Coach Marko Klok gelooft in Het Nieuwsblad dat zijn ploeg "weer kan meedoen voor de prijzen", ook al werd deze zomer maar nipt een financieel drama afgewend.

  "Vorig jaar waren er al betalingsproblemen, maar nu zijn alle zorgen van de baan", zegt Klok, die vier spelers zag blijven en acht nieuwkomers moet inpassen.

  "Er staat dus een nieuwe ploeg tussen de lijnen. Toch blijft het de bedoeling om voor de finaleplaatsen mee te spelen. Ik geloof in het positieve verhaal van het nieuwe Asse-Lennik."