• home
 • video
 • pas verschenen

  Junior Bauwens gebruikt Kroaat als boksbal

  Junior Bauwens maakte korte metten met Zoran Cvek (archief).

  Jean-Pierre "Junior" Bauwens heeft de Gentse boksfans geplezierd. Tijdens het tiende Gents Boksgala versloeg hij Zoran Cvek met technisch knock-out. Ook Ismail Abdoul won zijn kamp in de Topsporthal. Sasha Yengoyan verloor dan weer zijn titelgevecht.

  De kamp bij de lichtweltergewichten duurde nog geen drie ronden. Na iets meer dan twee minuten in de openingsronde moest Cvek al een knieval maken.

  Bauwens kreeg de 33-jarige Kroaat nog meerdere keren tegen de grond, maar die sleepte zich toch nog naar het einde van de tweede ronde. In de derde ronde ging het licht helemaal uit voor Cvek en de scheidsrechter haalde hem uit zijn lijden.

  Ook Ismail Abdoul heeft z'n wedstrijd voor eigen publiek tot een goed einde gebracht. Abdoul won in de Topsporthal op punten van de Fransman Christophe Dettinger en mag zich de nieuwe "WBC Mediterranean"-kampioen bij de cruisergewichten noemen. Hij had het even moeilijk, maar bokste heel alert en counterde de meeste aanvallen.

  Rus houdt Gentenaar Yengoyan van titel

  Sasha Yengoyan verging het minder goed. De Gentenaar verloor het Europese titelkamp bij de welters op punten van de Rus Aslanbek Kozajev.

  Yengoyan was nochtans sterk begonnen en deelde enkele rake klappen uit. Maar nadat hij door gevaarlijk spel van Kozajev een gapende hoofdwonde had opgelopen, raakte Yengoyan in de verdrukking. Na twaalf felbevochten rondes mocht Kozajev zijn handen in de lucht steken.