• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton vervangt Schumacher bij Mercedes

  Met McLaren pakte Hamilton de wereldtitel in 2008. Hij was toen de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de F1.

  Lewis Hamilton verlaat McLaren en heeft een contract voor drie jaar ondertekend bij Mercedes. Hij neemt de plaats in van Michael Schumacher, die wellicht met pensioen gaat na dit jaar. De Mexicaan Perez verkast dan weer naar McLaren.

  Na 14 jaar trekt Lewis Hamilton (27) de deur dicht bij McLaren, de renstal waar hij groot werd en waarmee hij één wereldtitel vierde.

  Hamilton was einde contract bij McLaren. Na maandenlange onderhandelingen kwam het niet tot een nieuwe overeenkomst en dus bood de optie Mercedes zich aan. De Brit ondertekende een deal voor drie jaar.

  Bij Mercedes neemt Hamilton de plaats in van Michael Schumacher (43). Volgens verschillende Duitse media gaat de zevenvoudige wereldkampioen weer met pensioen na een teleurstellende tweede carrière. Schumachers contract als rijder wordt niet verlengd. Een plaats in de technische staf van Mercedes is een optie.

  McLaren haalde met de beloftevolle Mexicaan Sergio Perez al een vervanger in huis voor Hamilton. Perez is 22 en doet het dit jaar goed bij Sauber. Hij ondertekende een meerjarig contract. "Sergio wordt onze tweede rijder in 2013, samen met Jenson Button", meldt McLaren.

  Hamilton: "Met Mercedes deel ik passie om te winnen"

  • Lewis Hamilton: "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en ik ben blij een nieuw hoofdstuk te schrijven met Mercedes. Mercedes is een grote naam in de autosport en we delen de passie om te winnen. Ik hoop het team nog sterker te maken en beide WK's te winnen."
  • Michael Schumacher: "Ik heb drie mooie jaren beleefd bij Mercedes. Jammer genoeg is het op sportief vlak niet helemaal gelopen zoals we hadden gehoopt. Ik wens Lewis Hamilton en het hele team heel veel succes."