• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk: "We willen niet meer imagoschade"

  Een deel van de Genk-fans wil zaterdag tegen KV Mechelen 12 minuten later binnenkomen.

  Zaterdag tegen KV Mechelen zal het sfeervak van Genk in de eerste 12 minuten leeg blijven. De supporters plannen die protestactie, omdat fans met een stadionverbod de Europese match in Bazel niet mogen bijwonen.

  Gaston Heleven, de veiligheidsverantwoordelijke van Genk, is niet onder de indruk in Het Belang van Limburg. "Op de jaarlijkse veiligheidsmeeting vorige week in Wenen heeft de UEFA nogmaals benadrukt dat clubs en landen onderling afspraken mogen maken om relschoppers te weren. Dat is wat hier zal gebeuren."

  "In Luzern waren er problemen met fans van ons: een bijna-confrontatie in de stad en Bengaals vuurwerk in het stadion. De UEFA gaat ons daarvoor wellicht beboeten."

  "In Porto en Turku waren er eerder al precedenten. Genk wordt bij de UEFA daardoor beschouwd als een club met een hoog risico."

  Genk waarschuwt zijn fans. "Als we niet oppassen, komen er wedstrijden achter gesloten deuren. In Bazel nemen ze het zekere voor het onzekere. Bazel-Genk is voor hen een risicowedstrijd."

  "Mensen met een stadionverbod komen er dus niet in. Dat hebben we onze fans meegedeeld. Blijkbaar willen ze daartegen protesteren. Dat mag, als ze maar niks beschadigen."

  Heleven is het wangedrag van enkele Genk-fans beu. "We willen in ieder geval dat ons imago niet verder beschadigd wordt. Mijn mening is: wie bij ons niet binnen mag, moet ons elders ook niet vertegenwoordigen."