• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge wil Eidur Gudjohnsen overtuigen

  Eidur Gudjohnsen speelde in september vorig jaar met AEK Athene op Anderlecht, in de groepsfase van de Europa League.

  Volgens Het Laatste Nieuws staat Cercle Brugge dicht bij een stunt. Niemand minder dan Eidur Gudjohnsen (34) staat op het punt de "vereniging" te versterken. Gudjohnsen, die tijdens zijn carrière bij een resem topclubs speelde, is vrij.

  Eidur Gudjohnsen siert de hele voorpagina van Het Laatste Nieuws. "Cercle haalt Gudjohnsen", is de kop naast de foto van de IJslandse spits.

  "De onderhandelingen zitten in een vergevorderd stadium en op financieel vlak moeten enkel nog details worden uitgeklaard", schrijft de krant.

  Gudjohnsen vliegt normaal gezien vandaag naar België en ondergaat wellicht zaterdag of zondag medische testen in Brugge. Een transfersom hoeft de rode lantaarn in eerste klasse niet te betalen. Want de aanvaller is een vrije speler.

  Gudjohnsen voetbalde bij topclubs als PSV, Chelsea en Barcelona. In de herfst van zijn carrière ging hij bij AEK Athene voetballen, maar door de financiële crisis in Griekenland werd zijn contract ontbonden. Sindsdien zit hij zonder club.

  Eidur is ook de zoon van Arnor Gudjohnsen, een spits die in de jaren 80 hoge toppen scheerde bij Lokeren en Anderlecht. Eidur kent België dus, want hij groeide op in de Brusselse rand.

  Vidarsson: "De druk wordt elke week groter"

  Bij Cercle Brugge loopt al een IJslander rond, de ervaren Arnar Vidarsson (links op foto). In La Dernière Heure zegt de 34-jarige middenvelder dat de benarde situatie van Cerlce ook voor hem een nieuw gegeven is.

  "Strijden tegen de degradatie is ondankbaar. Je moet vechten als leeuwen en elke week wordt de druk groter", vindt Vidarsson. "We moeten eruit geraken, maar daar is tijd voor nodig. Dat lukt niet in een vingerknip."

  "Coach Bob Peeters is nog altijd zichzelf. Hij is heel direct en dat is niet altijd makkelijk. Bob durft de dingen recht in je gezicht te zeggen. We mogen niet bang zijn om te verliezen." Cercle speelt zaterdag al een zespuntenmatch tegen Charleroi.